Talarn s’oposa a què un part del superàvit dels municipis se’n vagi cap a l’Estat

Ho ha fet a través d'una piulada al seu compte personal de Twitter

Pla mitjà del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, amb els vicepresidents de la institució, durant el Ple del 21 de novembre del 2019

Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, s’ha mostrat en contra de la possibilitat que l’Estat utilitzi part del superàvit acumulat pels ajuntaments per a qüestions pròpies.

Talarn, ha defensat que aquests diners són dels veïns i veïnes dels municipis i que, ara, amb la situació que estem vivint aquest capital s’hauria d’utilitzar perquè els mateixos ajuntaments tinguin un fons de maniobra que permeti reconstruir el territori després de les conseqüències tant econòmiques, com socials, com en l’àmbit de la salut que està provocant la crisi del coronavirus.

Avui ha tirat endavant l’acord amb el ministeri d’Hisenda perquè les corporacions locals puguin utilitzar els seus romanents. S’ha aprovat després que IU-Podem decidís ahir abstenir-se i trenqués el bloqueig que hi havia a la junta de govern: el vot de qualitat de Caballero ha permès el desempat dels 12 vots a favor dels membres del PSOE i els 12 del PP, Cs i el PDECat.

De fet, així ho ha celebrat el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, Abel Caballero.