Surt de la presó el ciutadà xinès que va causar un accident greu a la Noguera i el jutge li retira el passaport

L'Audiència de Lleida prohibeix l'home sortir del territori espanyol i l'obliga a presentar-se al jutjat cada quinze dies

L’Audiència de Lleida ha ordenat posar en llibertat el ciutadà xinès de 27 anys que va causar un accident de trànsit greu el 2 de juny a Cubells (Noguera). Accepta així la petició de la defensa que va presentar un recurs a la decisió del jutjat de Balaguer, que va ordenar el seu ingrés en presó preventiva el 12 de juny. L’Audiència entén que la presó preventiva és una mesura cautelar excessiva i accepta deixar-lo en llibertat. Això sí, com que no té domicili conegut, l’Audiència li ha prohibit sortir del territori espanyol, li ha retirat el passaport i l’obliga a presentar-se al jutjat cada quinze dies. Se l’acusa d’un delicte de conducció temerària i tres delictes de lesions per imprudència greu per haver avançat en un tram prohibit i haver xocar amb un altre cotxe. Van resultar ferits greus ell i les tres persones que viatjaven a l’altre vehicle, una de les quals està encara en coma.

Segons les investigacions, el conductor infractor va avançar en un tram prohibit, concretament al quilòmetre 36 de la C-26, on hi ha línia contínua, i va xocar frontalment contra un vehicle que circulava correctament en direcció contrària. A causa del xoc van resultar ferits greus el conductor que va fer la maniobra incorrecta i les tres persones que viatjaven a l’altre vehicle.

El conductor infractor va ser donat d’alta de l’hospital el 8 de juny i els Mossos d’Esquadra el van detenir el 10 de juny per un delicte de conducció temerària i tres delictes de lesions per imprudència greu. L’home ha passat el 12 de juny a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer, que va ordenar el seu ingrés a presó.

Segons fonts pròximes al cas, el jutge va ordenar l’ingrés a presó del detingut per risc de fugida, ja que l’home no té arrelament a l’estat espanyol i no va donar cap adreça per ser localitzat. També per la gravetat dels fets, ja que una de les ocupants del vehicle amb el qual va xocar està en estat de coma. Ara, però, l’Audiència considera que amb les mesures imposades per tenir-lo localitzat, no és necessària la seva presó preventiva.

L’home hauria arribat a Europa en un vol procedent de la Xina fins a l’aeroport Charles de Gaulle de París. Allà hauria llogat un cotxe de lloguer amb el qual hauria arribat fins a l’estret de Gibraltar i en tornar, hauria tingut l’accident, en direcció Andorra.