Presó per vendre drogues al seu bar de Lleida

Però demanarà la llibertat per desintoxicar-se. A banda, les parts accepten rebaixar la pena a la seva parella fins als vint mesos perquè no es dedicava al tràfic de manera habitual

La parella acusada de vendre cocaïna i marihuana en el bar que regentaven, al barri de Pardinyes de Lleida, ha reconegut aquest dijous els fets en un judici de conformitat que ha tingut lloc a l’Audiència de Lleida. Les parts han acordat rebaixar la petició inicial de la fiscalia de set anys de presó per a cadascú fins als quatre anys de presó per ell i els vint mesos de presó per ella. Pel que fa a l’home acusat, de 43 anys i origen guineà, se li ha aplicat l’atenuant molt qualificada de drogoaddicció. La seva advocada, Eva Udi, ha explicat que com és politoxicòman, es demanarà que se li suspengui la pena per seguir el tractament de desintoxicació fora de la presó. L’home està a la presó de manera provisional des que va ser detingut i allà segueix un tractament contra la seva addicció. Pel que fa a la dona, de 32 anys i nascuda al Marroc, les parts han acordat rebaixar-li la pena perquè consideren que no es dedicava de manera habitual al tràfic de drogues i que les vendes “esporàdiques” que feia eren fora del bar, ha explicat Udi.
Els Mossos sospitaven que des d’un bar de Pardinyes es traficava amb droga i van muntar un dispositiu de vigilància a l’establiment entre el novembre de 2016 i el gener de 2017. Durant aquest temps van presenciar diverses persones que entraven a comprar substàncies estupefaents. Els agents van detenir els dos acusats el gener de 2017 a la cafeteria de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i els van comissar droga i diners que duien a sobre. Des de llavors, el bar des d’on presumptament venien droga està clausurat.