Lleida torna a sortir al carrer amb la Cursa de la Dona

El paer en cap, Fèlix Larrosa, saluda els participants i organitzadors d’un esdeveniment esportiu i solidari, que aconsegueix aplegar 2.125 participants en la seva setena edició

Lleida s’ha tornat a moure un any més per la Cursa de la Dona Nayox, omplint esportistes els carrers de la ciutat. Un total de 2.125 persones s’han inscrit enguany en l’esdeveniment que des de fa set anys promouen Estefi Climent i Ester Tort, sota el paraigua de GoGoGoRunners Club Esportiu, entitat organitzadora amb la col·laboració de la Paeria.

Abans d’iniciar-se la cursa, el paer en cap, Fèlix Larrosa, ha saludat organitzadors i participants, mentre que la tinent d’alcalde i regidora d’Esports, Montse Parra, ha participat en la mateixa i en finalitzar la prova atlètica ha col·laborat en el lliurament dels premis als guanyadors, acte que s’ha fet en la Glorieta dels Camps Elisis per primera vegada.

El guanyador de la cursa ha estat Isidre Felip Nogués, en categoria d’homes, que ha invertit 22’52” en recórrer el circuit urbà de 5,6 km. En la categoria femenina, el triomf ha estat per l’atleta de Santa Coloma de Farners Nur Noguera Figueres, amb 23’22”.

Els participants han sortit de la canalització del Segre, a l’alçada dels Camps Elisis, per fer un recorregut que ha passat per la passarel·la del Liceu Escolar, avinguda de Madrid, Av. Segre, el carrer Princep de Viana, Comtes d’Urgell, rambla de Corregidor Escofet i Av. Tortosa, abans d’enfilar pel Pont de Pardinyes i tornar a la canalització del riu, per fer cap al mateix punt de sortida.

Des dels inicis, la Cursa de la Dona té un important component solidari, ja que, a més de promoure l’esport femení, dóna suport a la lluita contra el càncer de mama. La recaptació que es recull de les inscripcions va destinada a l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (l’IRBLleida) per a la investigació d’aquesta malaltia, a través de la Beca marta Santamaría.

Abans de donar-se el tret de sortida a la cursa, la monitora Silvia Cabanillas s’ha encarregat de fer l’escalfament previ amb una sessió de Zumba. Per la seva part, els Castellers de Lleida també han volgut col·laborar aixecant dos pilars femenins en el moment de la sortida.

Durant la tarda del dissabte, GoGoGoRunners Club Esportiu també va fomentar la participació esportiva dels més menuts organitzant curses infantils amb les categories de P-4 fins a Benjamí.