L’equip ADS-15 guanya per quart any consecutiu la First Lego League Lleida

L’equip ADS-15 de l’Institut Els Planells, d’Artesa de Segre, s’endú per quarta vegada el primer premi igual i competirà el mes de març a Tenerife per fer-se amb una plaça per anar a la fase mundial

L’equip ADS-15, de l’IES Els Planells, d’Artesa de Segre, i l’Epic Lego Bull, del Col·legi La Salle de Mollerussa, han estat els guanyadors de la vuitena edició del torneig classificatori de la First Lego League Lleida i la quarta de la First Lego Junior, que s’ha celebrat aquest matí al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterer de la UdL a Cappont, guanyant-se el passaport per la fase estatal.

L’equip d’Artesa ha aconseguit el Premi Fundació Scentia al guanyador d’aquesta edició, mentre que la Salle s’ha endut el Premi Paeria. Tots dos competiran en la gran final estatal de la FLL que se celebrarà els dies 23 i 24 de març de 2019 a Costa Adeje, Tenerife. Es dóna la circumstància que ambdós equips són representants de dos instituts amb una llarga tradició de participació en la FLL Lleida, l’institut Els Planells d’Artesa de Segre ha aconseguit guanyar la competició en quatre edicions: 2014, 2015, 2016 i 2018.

La regidora d’Educació de la Paeria, Rosa M. Salmerón, ha assistit al lliurament de premis de la First Lego League, que en aquesta edició ha comptat amb la participació de 40 equips (30 de la FLL i 10 de FLL Jr.), amb uns 320 alumnes de 32 col·legis i instituts de les comarques de Lleida, Barcelona, Osca, Saragossa i el Principat d’Andorra. La regidora ha felicitat als guanyadors i als organitzadors per l’èxit de convocatòria. L’Ajuntament de Lleida participa en l’organització de l’esdeveniment donant suport al guanyador per participar en la fase nacional.

La First Lego League és una competició de caràcter lúdic i acadèmic que es va iniciar-se l’any 1988 als Estats Units. Des d’aleshores, el programa ha crescut ràpidament fins a convertir-se en un projecte internacional de gran èxit. A Lleida, aquesta iniciativa fa vuit anys que forma part del pla estratègic de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida, destinat a la creació de noves vocacions d’enginyeria entre els nens i nenes de primària i secundària. Enguany la temàtica del concurs s’ha girat al voltant dels reptes de l’exploració de l’espai.