Dos anys de presó per traficar amb drogues a Lleida

Sis dels set encausats es mostren conforme amb la pena acordada i el setè està previst que ho faci ja que no va comparèixer al jutjat per un malentès en la citació

Les set persones (cinc homes i dues dones) acusades de traficar amb drogues a Lleida entre els anys 2013 i 2014, han acceptat dos anys de presó gràcies a un acord a què van arribar aquest dimecres les parts i han evitat així que se celebri el judici que estava previst que s’allargués dos dies a l’Audiència de Lleida. Dimecres, quan havia de començar la vista, es van presentar sis dels set acusats, que van reconèixer els fets i van acceptar la condemna. El setè està previst que es personi en els pròxims dies al jutjat per acceptar també la pena de dos anys de presó pactada ja que ahir no es va presentar a l’Audiència per un malentès en la citació. Els acusats han reconegut doncs els fets pels quals els acusava la fiscalia, que assegurava que des d’una societat i a través d’una empresa de paqueteria, tots ells es dedicaven al tràfic de cocaïna i heroïna a Lleida.
Arran de la investigació, la policia espanyola va fer entrades en diversos domicilis dels acusats i es va trobar cocaïna valorada en 14.000 euros i heroïna valorada en 47.000. També es van trobar balances de precisió. La fiscalia demanava cinc anys de presó per a tres d’ells i tres anys i mig de presó per als altres quatre, a qui els reconeixia l’atenuant de drogoaddicció. El ministeri públic acusava a tots ells d’un delicte contra la salut pública i de pertinença a grup criminal i sol·licitava també que s’imposés a cadascun una multa de 61.000 euros. Segons ha explicat el fiscal que porta el cas, la pena de presó s’ha acordat rebaixar-la però la multa s’ha mantingut.