Detenen a un home per agredir a una dona jove a Lleida

La Paeria activa els protocols per a dones maltractades per violència de gènere

Agents de la Guàrdia Urbana de Lleida han detingut aquest matí un home quan estava agredint una dona a la zona del Parc de l’Aigua. Alertats d’aquest incident per una trucada, els membres de la policia local s’han personat al carrer Margarida Xirgu, on han trobat un ciutadà, de 24 anys, agredint una noia, de 18, mig despullada.

La jove, que ha patit contusions i una mossegada al dit, ha estat traslladada al Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Prat de la Riba per ver una valoració; mentre que el detingut, un súbdit uruguaià domiciliat fora de Lleida, ha passat a disposició judicial.

El detingut, en el moment de la seva detenció, portava a l’interior del seu vehicle un parell de gossos, un d’ells de raça perillosa, que també han estat intervinguts.

Per altra part, la Paeria ha posat en marxa els protocols per a dones maltractades per violència de gènere, que s’activen de forma immediata quan hi ha coneixement d’algun fet delictiu, segons ha explicat la tinent d’alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana i de les Polítiques per al Civisme i la Igualtat.

“Hem activat tots els protocols per acompanyar aquesta víctima de la violència masclista, a través dels serveis socials i psicòlegs, per tal de valorar la seva situació, poder fer un seguiment i atendre la noia de la millor manera”, ha dit Sara Mestres.