Sopar amb familiars i amics a casa, l’opció escollida per la majoria de lleidatans per Sant Joan

El Gremi de Forners de Lleida calcula que es vendran 195.000 coques dolces i 160.000 de recapte

Un grup d'amics celebra la revetlla de Sant Joan a casa de la Noemí, a Lleida. ACN

La majoria de lleidatans han optat aquest Sant Joan marcat pel coronavirus per celebrar la revetlla a casa, sopant amb familiars o amics. És el cas de la Noemí Pareja, que ha organitzat un sopar a la terrassa de casa amb cinc parelles d’amics. Han comprat coca de recapte i dolça, com marca la tradició a Lleida. Així ho explica la presidenta del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Pilar Marqués. “Aquest any, el 99% de la gent es queda a casa. Ho notem per les vendes, que tothom fa comandes petites, no com abans que es feien reunions de 40 persones”. Marquès calcula que aquest Sant Joan es vendran a les comarques de Lleida 195.000 coques dolces i 160.000 de recapte.

La presidenta del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Pilar Marquès, remarca que la crisi sanitària ha suposat una major conscienciació de la ciutadania cap al producte de proximitat i s’ha notat a l’hora de comprar coques als forns i pastisseries.

Moltes famílies lleidatanes han optat per celebrar la revetlla amb grups reduïts i a casa. La Noemí Pareja ha explicat que tot i que normalment van a la platja a celebrar el Sant Joan, enguany han decidit quedar-se a Lleida. “Hem quedat amb uns amics per celebrar-ho a la terrassa ja que amb el coronavirus no ens hem volgut arriscar a desplaçar-nos a llocs on hi hagi risc d’aglomeracions”.