Sol Picó dirigirà el pròxim espectacle de la companyia lleidatana La Baldufa

S'emmarca en la línia de Suport a la producció de la Mostra Igualada, on s'estrenarà l'abril del 2022

Un dels assajos de La Baldufa amb la coreògrafa Sol Picó. CEDIDA

La coreògrafa i ballarina Sol Picó dirigirà la pròxima creació de la companyia de comediants La Baldufa. Serà un espectacle per al públic familiar en què els tres membres de La Baldufa, Enric Blasi, Emiliano Pardo i Carles Pijuan, experimentaran amb el món de la dansa, una disciplina fins ara desconeguda per la companyia lleidatana.

El projecte s’emmarca en la línia de Suport a la producció i exhibició de la Mostra Igualada, on s’estrenarà oficialment l’abril del 2022. L’espectacle també estarà coproduït pel Festival GREC de Barcelona i comptarà amb la col·laboració del festival Festi’Mômes de Questembert Communauté, el Teatro Cánovas de Málaga, el Teatre Municipal de l’Escorxador de Lleida i Festival Sismògraf d’Olot.

Des de La Baldufa posen en valor la seva motivació per la barreja, el mestissatge escènic, la creació no convencional i els reptes. És per això que per a aquest nou espectacle han decidit “reinventar-se, jugar com nens i comunicar-se amb un nou llenguatge corporal” i ho fan al costat de Sol Picó, coreògrafa i ballarina, amb més de trenta espectacles a l’esquena, i amb un segell propi basat també en la barreja i el mestissatge. Es tractarà d’un espectacle “de reflexió vers les pròpies limitacions”, assenyalen des de la companyia lleidatana.

Els tres integrants de la Baldufa convertiran la limitació de no saber ballar en la fortalesa de l’espectacle. L’univers visual i creatiu de La Baldufa també serà present en aquesta nova producció. Volen crear un context teatral i poder explicar una història a través del moviment o, si més no, suggerir diferents sensacions i emocions, segons han explicat des de la companyia.