La Universitat de Lleida investirà doctor honoris causa el geògraf Horacio Capel

La UdL oferirà cursos a l'estiu per a alumnat d'ESO, batxillerat i de formació professional

El consell de govern de la Universitat de Lleida ha aprovat aquest dimecres, a proposta del departament de Geografia i Sociologia de la UdL, investir doctor honoris causa el professor emèrit de la Universitat de Barcelona, Horacio Capel. Catedràtic de Geografia Humana a la UB, Capel és un dels màxims exponents de la geografia estatal i referent obligat per a la geografia iberoamericana. A més de la seva amplíssima i diversa obra escrita, publicada en castellà, català, portuguès, anglès, italià, francès i alemany, ha destacat també per seva tasca editorial al capdavant de revistes com ara Geo Crítica’, Scripta Nova’, Biblio 3W o Aracne. Altrament, el consell de govern de la UdL ha aprovat la primera convocatòria Campus Jove Itinera per a estudiantat d’ESO, batxillerat i de formació professional, segons informa la UdL.

A banda de ser honoris causa per tres universitats argentines, Horacio Capel compta, entre altres, amb la Distinció a l’Activitat Investigadora de la Generalitat (2003), el Preston James Eminent Latin Americanist Career Award (2006), el Prix International de Géographie Vautrin Lud (‘Nobel de Géographie’) (2008), el Premi Colombià de Geografia Francisco José de Caldas, i el Premi Nacional de la Societat geogràfica Espanyola (2016).

Cursos a l’estiu per a alumnat d’ESO, batxillerat i FP

El consell de govern de govern de la Universitat de Lleida també ha donat llum verda a la primera convocatòria Campus Jove Itinera per a estudiantat d’ESO, batxillerat i FP. Es tracta d’un conjunt d’ajudes, per un import total de 30.000 euros, adreçades al personal de la UdL o extern per a l’organització cursos i tallers de recerca adreçats a futurs universitaris.

Aquestes activitats, que ofereixen la possibilitat d’aprofundir en metodologies i temàtiques que els facilitin el seu futur ingrés en els estudis superiors, tindran lloc entre la darrera setmana de juny i la primera quinzena de juliol, segons han explicat des del vicerectorat d’Estudiants

La sessió també ha servit per aprovar el conveni d’adscripció de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès a la Universitat de Lleida per tal d’implementar un Màster Universitari en Escriptura Narrativa. L’Escola determinarà les places de nou accés per a la titulació en base a la demanda. La durada d’aquest acord és de deu anys, renovables per períodes de la mateixa durada, segons informa la UdL.