Un home d’uns 70 anys, crític després de patir un infart en un col·legi de Lleida

Diversos punts de votació de la capital del Segrià han patit destrosses després que els agents han entrat per la força per endur-se les urnes

Un home d’uns 70 anys es troba en estat crític després de patir un infart quan la policia espanyola ha entrat per la força al Col·legi electoral del Casal de la Gent Gran del barri de la Mariola de Lleida. Segons ha explicat la diputada de Junts pel Sí, Violant Cervera, que ha presenciat els fets, l’home ha caigut al terra quan ha patit l’atac de cor però seguidament, la policia ha empès un altre ciutadà que ha caigut al damunt de l’home que estava agonitzant al terra. De la mateixa manera que ha passat en aquest punt de votació, la policia espanyola ha entrat a diversos col·legis electorals de la ciutat i ha rebentat diverses portes i armaris buscant les urnes, fins que les han trobat i se les han endut. En el cas de la Mariola, els testimonis expliquen que els agents han estat especialment violents i hi ha hagut molts ciutadans que han rebut cops de porra.
Segons ha explicat el Servei d’Emergències Mèdiques, l’home ha patit una parada cardiorespiratòria que han tractat els professionals del SEM i han aconseguit recuperar. El SEM ha traslladat aquesta persona en helicòpter medicalitzat a l’hospital de la Vall d’Hebron en estat crític. La diputada Violant Cervera ha lamentat que la policia espanyola, tot i l’home estès a terra després de patir l’infart han carregat i això ha provocat que un altre home caigués al seu damunt. Mentrestant, segons Cervera, la policia estava rebentant la porta de vidre del col·legi electoral i només ”anaven com a bojos amb la única voluntat de buscar les urnes”.

La policia espanyola ha fet entrades violentes a diversos col·legis electorals de la ciutat de Lleida. A banda dels del CAP de Cappont i l’EOI de primera hora, també han passat per l’Institut de la Caparrella i l’IES Ronda. Al seu pas han deixat portes rebentades, armaris destrossats i mobiliari divers malmès. La ciutadania ho ha viscut amb perplexitat i rebuig si bé no hi ha hagut incidents destacats més enllà dels de la Mariola. La resistència ha estat pacífica i també s’ha pogut veure la desesperació de moltes persones plorant pels fets succeïts.