Tornen a intentar despenjar les pancartes en favor dels presos de la Paeria

La matinada del passat dilluns es va denunciar a altres tres persones que van trencar la pancarta del balcó

Imatge de la pancarta. Foto: Teleponent

Agents de la Guàrdia Urbana de Lleida han avortat aquesta matinada un nou intent de despenjar les pancartes en suport als presos del balcó i de la façana de la Paeria, per part de vuit persones, que han actuat de forma simultània i coordinada.

Sis dies després de l’acció protagonitzada per tres persones contra la pancarta del balcó de l’Ajuntament de Lleida, també de matinada, s’ha protagonitzat un altre intent, malgrat que en aquesta ocasió per un grup més nombrós i amb una estratègia més sofisticada, per tenir èxit.

Al voltant de les 4.20 de la matinada, l’agent de la Guàrdia Urbana que custòdia l’edifici de l’Ajuntament de Lleida ha descobert com dues persones intentaven arrencar la pancarta amb el llaç groc penjada a la façana de la plaça Paeria. Un d’ells, emparrat a la façana, ha aconseguit momentàniament fer-se amb ella d’un salt, moment que ha estat retingut per l’agent.

Simultàniament, des de la sala de comandament de la caserna de la policia local, han enviat reforços a la Paeria, els quals en arribar han observat com a l’altra façana de l’edifici consistorial, a l’avinguda Blondel, tres ciutadans intentaven arrencar la pancarta del balcó, amb una perxa de grans dimensions, repetint la mateixa actuació que s’havia avortat la matinada del dilluns.

Els agents de la Guàrdia Urbana han identificat les tres persones que intentaven despenjar la pancarta i altres tres que, amagats darrere la marquesina de la parada de l’autobús, han enregistrat l’acció dels seus companys.

En el moment de la identificació, els 8 integrants d’aquest escamot han reconegut que la intenció era fer sortir l’agent de l’interior de la Paeria cap a la plaça, per distreure’l identificant els companys que volien arrencar el llaç groc, mentre la resta del grup aprofitava per despenjar la pancarta del balcó.

La Guàrdia Urbana ha comissat tots els estris de l’escamot, els membres del qual han anunciat als agents la intenció de romandre a Lleida fins al dimecres i de repetir l’intent de despenjar els símbols en suport dels presos de la façana, fins a aconseguir el seu propòsit.

Davant d’aquests fets, l’alcalde Miquel Pueyo ha anunciat la presentació per part del Govern municipal de sengles denúncies per danys contra els autors d’ambdós actes. El passat dilluns, la Guàrdia Urbana en va formalitzar una, per falta de respecte contra els agents, davant l’actitud bel·ligerant que van mostrar en el moment de ser identificats.

Els protagonistes d’ambdues accions, la d’aquesta matinada i la del dilluns, són residents a l’àrea de Barcelona.