Toni Postius, nou president de la Mancomunitat d’Aigües de Pinyana

L'ens intermunicipal ha renovat avui els seus càrrecs i ha aprovat una modificació del conveni amb Acuaes que permetrà un estalvi econòmic de 180.000 euros anuals

La Mancomunitat Intermunicipal per l’abastiment d’aigua de Pinyana ha celebrat avui la seva assemblea, en la qual s’ha aprovat per unanimitat la renovació dels càrrecs dels seus òrgans de govern. El primer tinent d’alcalde de la Paeria, Toni Postius, passarà a ser el president, mentre que la vicepresidència primera serà per l’alcalde de Benavent, Antoni Carré, i la segona, pel regidor de l’Horta de l’Ajuntament de Lleida, Joan Ramon Castro. A la comissió executiva també hi seran Joan Gilart (Alpicat), Jordi Camats (Corbins), Joan Carles Garcia (Alfarràs), Josep Magrí (Ivars de Noguera), Joan Farré (Vilanova de Segrià) i Ramon Casanovas (Torrefarrera).

L’assemblea, que ha tingut lloc al Consell Comarcal del Segrià, també ha aprovat la modificació d’una addenda del conveni amb la societat Acuaes per renegociar el retorn de la inversió de la portada d’aigua. El període de retorn passarà de 25 a 35 anys i això permetrà un estalvi en la quota d’aproximadament 180.000 euros anuals. La decisió haurà de ser ratificada als plens de cadascun de la vintena de municipis que conformen la Mancomunitat.

El president de la Mancomunitat, Toni Postius, ha destacat durant la trobada “el compromís de plena col·laboració i sintonia amb la resta de municipis de la Mancomunitat, que aglutina localitats de la comarca del Segrià i la Noguera. Tenim molts reptes al davant i tenim també la sort de tenir una instal·lació i una infraestructura que ens permet tenir un preu de l’aigua que es ven als pobles molt barata. Cal veure com mantenim la qualitat de la prestació que donem fins ara”, ha afirmat. La millora d’alguns dipòsits que ara tenen fuites és un d’aquests reptes a afrontar pròximament.

Durant l’assemblea d’avui s’ha aprovat, també per unanimitat, el Compte General de l’entitat corresponent a l’any passat.