Sardanes, havaneres i danses tradicionals a les places de l’Eix Comercial

Prenen el relleu al pregó, que ha obert oficialment les Festes de la Tardor

Les sardanes, les havaneres i les danses tradicionals han pres el relleu al pregó amb què la mezzosoprano Marta Infante ha inaugurat oficialment el divendres a la tarda les Festes de la Tardor. Totes elles han tingut el seu protagonisme a les principals places de l’Eix Comercial: Sant Joan, Paeria, Sant Francesc i Catedral.

La plaça Sant Joan s’ha omplert de nou, per sentir les actuacions dels grups Boira, de Lleida, i Xató d’Havaneres, de Vilafranca del Penedès.

Tot seguit, la Cobla Municipal de Lleida ha posat música a la ballada de sardanes a la Plaça Paeria, preludi de quina tindrà lloc diumenge, a les 20h del vespre, al mateix indret, amb la Cobla Lo Castell.

Paral·lelament, l’associació Balkanica ‘Balkinski Ritmi’ ha dut fins a l’Eix Comercial una mostra del folklore tradicional del seu país amb la interpretació de balls i música. Des de la plaça Sant Francesc fins a la de la Catedral, un grup de 30 nens i nenes, entre els 3 i els 15 anys, i un altre de 15 adults, han protagonitzat aquesta desfilada musical, a la qual ha assistit el tinent d’alcalde Joan Gómez.