Reunió de la Paeria i representants del comitè d’empresa de Sada per l’ERO anunciat a l’escorxador

L’alcalde, Miquel Pueyo, s’ha informat de la situació de la plantilla i preveu parlar amb l’empresa en breu per, si calgués, intervenir amb un paper d’intermediació

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, s’ha reunit aquesta tarda a la Paeria amb el comitè d’empresa de Sada Catalunya i els representants dels dos sindicats majoritaris al comitè, CCOO i UGT, per informar-se de la situació i l’afectació a la plantilla de treballadors/es davant l’anunci d’un expedient de regulació d’ocupació a l’escorxador lleidatà. Pueyo ha explicat les conseqüències que la decisió pot tenir en els 239 treballadors/es, amb parelles que perdrien la feina, un segment important que supera els 50 anys o personal qualificat amb una trajectòria àmplia en el sector -la firma és hereva de l’antiga Copaga-. S’ha d’afegir l’activitat indirecta al voltant de l’activitat de l’empresa.

El paer en cap s’ha mostrat sorprès i inquiet per l’anunci de l’empresa, que si es confirma “suposaria un impacte negatiu per a la ciutat, ja que Lleida no té un teixit agroindustrial molt gruixut i 239 treballadors i treballadores és una part important del sector ocupació per a Lleida”, ha dit. Pueyo ha assenyalat tres possibles accions que es podrien dur a terme: parlar amb la central de l’empresa, investigar i testar les intencions del sector i, com a últim extrem, si calgués, intervenir amb un paper d’intermediació. A això, se sumen les mesures de dimensió simbòlica i política, com compartir aquest tema amb la resta de grups municipals o debatre’l al Ple de la Paeria.

Properament, la Paeria preveu reunir-se amb els responsables de la firma, ja que, com ha indicat l’alcalde, sempre ha donat mostres de ser una empresa seriosa i que ha donat rendiment.

El president del comitè d’empresa, Juan Noguero, ha afirmat que s’estan estudiant mesures de protesta, que ja han traslladat a la resta de la plantilla. Ha posat d’exemple, si és el cas, lluitar per l’acomiadament improcedent, com en altres processos d’ERE de l’empresa, que suposarien més dies i mensualitats que les que ofereix l’empresa. Noguera ha dit que no entenen el motiu del tancament quan fa dos anys es van invertir 13 milions d’euros a Lleida per potenciar l’escorxador i que esperen a dimarts per veure la documentació que els presenta l’empresa.

Els tinents d’alcalde Jordina Freixanet i Paco Cerdà han assistit a la reunió que s’ha fet a la Paeria.