Prop de 6.000 persones es manifesten a Lleida amb motiu de la vaga general

La marxa ha passat per la presó per reivindicar la llibertat d'un del detinguts als aldarulls d'aquesta setmana

0
149
Manifestants cantant davant de la presó de Lleida, el 18 d'octubre del 2019

Prop de 6.000 persones s’han manifestat aquest divendres al migdia amb motiu de la vaga general i en rebuig a la sentència de l’1-O. La marxa ha començat a rambla d’Aragó, a l’alçada del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) i ha avançat en direcció a la plaça Ricard Vinyes sense tenir un recorregut determinat. La capçalera ha continuat en direcció al passeig de Ronda i després s’ha dirigit cap al Centre Penitenciari de Ponent on s’han viscut uns moments de tensió perquè s’han desplegat diferents efectius antiavalots dels Mossos d’Esquadra a les portes d’accés a la presó. Els manifestants han fet una parada en aquest punt per reivindicar la llibertat d’un detingut de Térmens (Noguera) acusat de trencar un braç a un mosso durant els aldarulls de dimarts a la nit.

Tot i els moments de crispació al davant de la presó quan s’ha reivindicat la llibertat del detingut de Térmens que dijous va ser enviat a presó provisional sense fiança després de declarar al jutjat, la manifestació ha continuat en direcció a Rovira Roure amb l’enllaç amb l’N-240. En aquest punt la majoria dels manifestants han decidit tornar cap al centre de la ciutat i tant sols uns centenars han continuat en direcció a l’autovia A-2 al seu enllaç amb la A-22.

Després de caminar uns quilòmetres, un centenar d’estudiants ha tallat l’A-2 en els dos sentits de la marxa mentre efectius dels Mosso d’Esquadra han fet desviaments del trànsit que s’ha vist afectat per algunes retencions.

FER UN COMENTARI