Prop de 6.000 persones es manifesten a Lleida amb motiu de la vaga general

La marxa ha passat per la presó per reivindicar la llibertat d'un del detinguts als aldarulls d'aquesta setmana

Manifestants cantant davant de la presó de Lleida, el 18 d'octubre del 2019

Prop de 6.000 persones s’han manifestat aquest divendres al migdia amb motiu de la vaga general i en rebuig a la sentència de l’1-O. La marxa ha començat a rambla d’Aragó, a l’alçada del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) i ha avançat en direcció a la plaça Ricard Vinyes sense tenir un recorregut determinat. La capçalera ha continuat en direcció al passeig de Ronda i després s’ha dirigit cap al Centre Penitenciari de Ponent on s’han viscut uns moments de tensió perquè s’han desplegat diferents efectius antiavalots dels Mossos d’Esquadra a les portes d’accés a la presó. Els manifestants han fet una parada en aquest punt per reivindicar la llibertat d’un detingut de Térmens (Noguera) acusat de trencar un braç a un mosso durant els aldarulls de dimarts a la nit.

Tot i els moments de crispació al davant de la presó quan s’ha reivindicat la llibertat del detingut de Térmens que dijous va ser enviat a presó provisional sense fiança després de declarar al jutjat, la manifestació ha continuat en direcció a Rovira Roure amb l’enllaç amb l’N-240. En aquest punt la majoria dels manifestants han decidit tornar cap al centre de la ciutat i tant sols uns centenars han continuat en direcció a l’autovia A-2 al seu enllaç amb la A-22.

Després de caminar uns quilòmetres, un centenar d’estudiants ha tallat l’A-2 en els dos sentits de la marxa mentre efectius dels Mosso d’Esquadra han fet desviaments del trànsit que s’ha vist afectat per algunes retencions.