Persones grans del Centre Joviar participen en el projecte ‘Teixint calor per l’Iglú’

Les gorres i bufandes que han teixit un grup de dones de la residència es lliuraran a persones usuàries del Pla d’acollida hivernal per a persones sense sostre

Un grup de dones de la residència assistida de gent gran Joviar han teixit gorros i bufandes en un taller realitzat al centre residencial que té com a objectiu lliurar-les a les persones usuàries del pla Iglú.

Sota el nom “Teixint calor per l’iglú”, aquest projecte crea vincles de solidaritat i de calidesa entre persones grans dependents, que disposen de temps per fer treballs manuals, i persones que en aquests moments es troben en una situació de vulnerabilitat que els porta a ser usuaris i usuàries del Pla Iglú de l’Ajuntament de Lleida.

Les àvies que han realitzat els complements d’abric els han lliurat a dues persones sense llar residents en pisos d’inclusió municipals, que han estat les encarregades de recollir aquestes peces ‘teixides amb calor’ i lliurar-les als companys i companyes que dormen en els serveis d’acollida nocturna pel fred.

En el marc d’aquest projecte, les persones assistents a la Saleta de la Panera, usuàries dels serveis diürns del pla iglú per preservar-se i tenir un espai de calor i seguretat durant el dia, realitzaran un Taller de nadal amb tècniques i voluntaris/àries de Creu Roja de Lleida, i el producte resultant serà lliurat en les properes setmanes, en reciprocitat, a les senyores que han teixit per ells.

Des de l’àrea d’Inclusió Social de la regidoria de les Polítiques per als Drets Socials, es posa de relleu la importància de generar accions d’aquest tipus, que impliquen l’ intercanvi i la gratitud generadora de vincles entre generacions, cultures i vulnerabilitats. Aquest és l’inici d’un projecte de reciprocitat social entre persones sense llar i persones grans dependents acollides en el centre residencial.