La Paeria obre un procés participatiu d’un mes per recollir propostes sobre el futur del Mercat del Pla

De l'1 al 30 d'abril es recolliran els suggeriments sobre els possibles usos de l'edifici modernista després de tancar com a outlet de roba

La Paeria ha anunciat aquest dijous que obre un procés participatiu d’un mes per recollir propostes sobre el futur del Mercat del Pla després que el març de l’any passat tanqués l’outlet de roba que acollia el recinte modernista del Centre Històric. L’empresa que estava al capdavant de l’explotació de l’edifici municipal va renunciar a la concessió. De l’1 al 30 d’abril es recolliran els suggeriments de la ciutadania i les entitats que vulguin participar-hi a través de la pàgina web de la Taula de Promoció de la Ciutat de Lleida, enviant un formulari. A més, dimarts 10 d’abril es convocarà una trobada presencial perquè qui ho vulgui pugui fer una exposició oral dels diferents punts de vista i aportacions que es vagin fent.
El 30 d’abril es tancarà la participació. A partir d’aquell moment, es valoraran tècnicament i jurídica les propostes rebudes i, finalment, es farà pública una proposta del model futur d’usos que la ciutat vol per al Mercat del Pla. Immediatament després es començarà el procés per obrir el concurs públic.

El tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, Rafael Peris, ha assenyalat que “el disseny dels usos del Mercat del Pla s’obre a totes les sensibilitats després de diferents iniciatives empresarials que no han reeixit”.

Qualsevol particular o entitat que vulgui participar en la reunió prevista per al dia 10 d’abril o aportar propostes pot fer-ho accedint a la pàgina web de la Taula de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Lleida http://www.paeria.cat/taulapromociociutat/taula-promocio-ciutat.asp

La participació de caire més obert compta també amb una eina d’exposició i de debat com és el Facebook de la Taula de Promoció de la Ciutat https://www.facebook.com/TauladePromociodelaCiutatdeLleida/

Edifici singular construït l’any 1922 i rehabilitat al 2014

L’Ajuntament recorda que l’equipament forma part de la petjada a la ciutat de l’arquitecte Francesc de Paula i Morera. Es va construir damunt de les restes del Portal de la Suda, d’origen romà, tot seguint la direcció marcada pel quarter de Cavalleria, que coincidia amb el traçat d’un antiquíssim carrer Medieval: el carrer dels Joglars.

El Mercat del Pla està inclòs al Catàleg i Pla Especial de Protecció dels Elements d’Interès Històric, Artístic i Arquitectònic de Lleida i, a més, és un Bé Cultural d’Interès Local, d’acord amb la Llei de Patrimoni Cultural Català de la Generalitat de Catalunya.

Prop d’un milió d’euros d’inversió pública

La rehabilitació del Mercat del Pla es va finalitzar al 2014 i es va fer en dues fases. La inversió pública total va ser d’un milió d’euros, finançats per l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat (a través del Pla de Barris del Centre Històric) i una subvenció del Ministeri de Cultura.