Nova concentració massiva a Lleida per demanar l’alliberament de Junqueras i la resta de presos

S'ha canviat l'emplaçament habitual de la plaça Paeria pel de la plaça de Sant Joan per no coincidir amb l'acte d'entrega de les cartes dels Reis Mags

La plaça de Sant Joan de Lleida ha viscut aquest dijous al vespre una nova protesta massiva de persones que han demanat la llibertat del vicepresident cessat pel 155, Oriol Junqueras, i també del conseller Joaquim Forn, l’expresident de l’ANC, Jordi Sánchez, i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. La concentració ha canviat el seu emplaçament habitual de la plaça Paeria per no coincidir amb l’entrega de cartes als Reis Mags que s’ha dut a terme als baixos de l’Ajuntament. Així doncs, la concentració s’ha fet al voltant de l’arbre de Nadal que hi ha en aquesta emblemàtica plaça de la capital de Segrià, on s’han sentit consignes a favor de la ”llibertat dels presos polítics” i també a favor de la república catalana. L’acte ha comptat amb la lectura del manifest que s’ha llegit a la resta de ciutats de Catalunya on s’han fet concentracions similars.
L’encarregat de llegir el manifest ha estat l’activista lleidatà Josep Maria Currià i també la coordinadora de l’ANC a Lleida, Rosa Burrell. Al manifest s’ha fet especial incís en la situació de Junqueras, que aquest dijous a tornat a declarar davant la justícia espanyola i no se sabrà fins demà divendres si podrà sortir o no en llibertat. En aquest sentit, s’ha recordat la tasca que ha fet al capdavant de la conselleria d’Economia amb xifres favorables als números del Govern com la reducció del dèficit o l’augment de les exportacions en l’economia catalana.

Abans de llegir el manifest la multitud de persones congregades ha estat cridant durant més de cinc minuts ”llibertat presos polítics”. Després del manifesta s’han fet consignes a favor de la república catalana i s’ha cantat ‘Els Segadors’.

A la concentració s’han pogut veure líders de partits com ERC, el PDeCAT i la CUP, i també membres d’entitats com l’ANC, Òmnium Cultural i altres de caire cultural de la ciutat de Lleida.