Nous projectes en el marc del Mercat de l’Hort a la Taula

Reunió de la regidora de consum, comerç i mercats, Marta Gispert, amb l' Associació de Paradistes del Mercat de l' Hort a Taula

La regidora de consum, comerç i mercats, Marta Gispert, s’ha reunit amb l’Associació de paradistes del Mercat de l’Hort a la Taula. Foto: Cedida.

La regidora de consum, comerç i mercats, Marta Gispert, s’ha reunit amb l’Associació de paradistes del Mercat de l’Hort a la Taula i han posat en comú l’oportunitat de teixir nous projectes de col·laboració aprofitant el desè aniversari d’aquest emblemàtic mercat.

Gispert ha volgut destacar que “el Mercat de l’Hort a la Taula és una de les iniciatives de venda no sedentària més dinàmiques que es fan a la ciutat i que, per tant, calia reforçar el suport des de l’administració local perquè, en aquesta línia, es reforça també el comerç de proximitat”.

L’associació ha explicat que el mercat, en els seus 10 anys de vida, ha estat testimoni dels canvis socials i en el consum i, en aquest sentit, ja han captat un interès elevat per part de la població de Lleida, però també dels turistes que visiten la ciutat, en tant que venda de producte de qualitat amb garanties de proximitat.

El Mercat de l’Horta a Taula és mensual i es realitza cada primer dissabte de mes, de les 9 a les 20 h, a la plaça de Sant Joan de Lleida. Es tracta d’un mercat de productes locals, amb dos objectius molt clars: per una banda, oferir un lloc de venda als pagesos i elaboradors lleidatans i, per altra banda, donar a conèixer els productes agraris de les proximitat i sensibilitzar la població sobre els valors de l’agricultura i l’alimentació.

Les persones consumidores hi poden trobar, entre altres, formatges, fruits secs, embotits, xocolata, mel, melmelades, cerveses artesanes, licors, torrons, coques, oli, etc. El mercat esdevé un punt de trobada entre productors i elaboradors lleidatans i consumidors per sensibilitzar sobre la producció de proximitat.