Nits Q Lleida protagonitza una nova acció promovent la convivència i el civisme a la ciutat

La intervenció ha comptat amb la col·laboració de l'Associació per la Cultura i l'Oci de Lleida

L’equip Nits Q Lleida ha protagonitzat una nova acció aquest dissabte amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania envers la convivència i el civisme durant la nit.

En aquesta ocasió, la intervenció ha comptat amb la col·laboració de l’Associació per la Cultura i l’Oci de Lleida (ACOLL), que promou el civisme en els espais d’oci a través d’una auca i sota el lema “La nit és teva i de tothom”.

Així doncs, la Paeria i l’ACOLL sumen esforços per fer arribar al màxim de receptors la difusió dels missatges que conté l’AUCA: “El descans dels veïns has de respectar”, “Al carrer no cal cridar si en veu baixa de tot te’n pots enterar”, “Si vols tenir la festa en pau digues NO a la violència i a les baralles” i “Sàpigues dir prou quan estigui ple el pou”.

Aquests missatges s’han difós per les xarxes socials i en l’acció que s’ha dut a terme la nit de dissabte al diumenge, a la zona dels locals d’oci de la ciutat. També s’ha facilitat informació sobre salut i prevenció i s’han repartit preservatius cedits per l’Associació Antisida, amb el ja conegut Kit dels plaers.

L’equip Nits Q, format per joves voluntaris promotors de la salut, han fet una ruta pels principals carrers de la Zona Alta, de les 24 h a les 03 h. La ruta ha passat pels carrers C/ Panera, C/ Sant Martí, C/ Bonaire, C/ Teuleries, C/ Sans i Ribes, C/ Alfred Perenya i han acabat al C/ Riu Essera. Per dur a terme l’acció també s’ha comptat amb la col·laboració dels locals Taverna 1714, Trivial Bar, Traganits Music Club La Casa de la Bomba, Pub Zappa, Comedia, Baba room, Maracas Lleida, Xtras, Jimbo&Rombos, Negre Cityhall, Jager Lleida, Pub Fissure, Bitch Club, Les Paul Lleida, Selfie Pub, SWAG Lleida i Boite.

Nits Q Lleida de l’Ajuntament de Lleida és un programa d’intervenció educativa en espais d’oci nocturn amb el propòsit de crear un espai de diàleg participatiu entre tots els agents implicats de la ciutat per tal d’aconseguir entorns més segurs, atractius, saludables, creatius i de qualitat per a tothom, per millorar l’oci nocturn a Lleida. Es desenvolupa a Lleida des de l’any 2013 impulsat per la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones de la Paeria i amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat i la Diputació de Lleida.