Miquel Pueyo destaca la importància dels pagesos i pageses com a figura clau d’equilibri territorial

Miquel Pueyo ha participat en la benvinguda als assistents a la jornada sobre Innovació i Sostenibilitat que organitza avui a la Llotja Agrobank

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha fet avui una crida a valorar el paper dels pagesos i pageses com “una figura clau d’equilibri territorial, molt escassa i de difícil reemplaçament”. “L’agricultura i la ramaderia són un pilar fonamental de la nostra opció econòmica i estratègica però també social i mediambiental, ha afegit Pueyo aquest matí, durant la inauguració de la jornada Innovació i Sostenibilitat organitzada a la Llotja per Agrobank, la marca de CaixaBank pel món agrari.

“Som i volem seguir sent un dels centres europeus més importants pel que fa al desenvolupament d’indústries agroalimentàries”, ha assegurat l’alcalde de Lleida. Pueyo ha tingut una referència especial per a l’Horta, “un espai agrari de gran valor pel sector primari, però que a més inclou un paisatge característic, un patrimoni secular, i que constitueix un dels principals signes d’identitat dels lleidatans i lleidatanes”.

De cara al futur, el paer en cap ha remarcat la importància d’afrontar reptes com són la integració de la diversitat, la necessitat de feminitzar molt més el món professional i, sobretot, d’encarar el canvi climàtic “fent un gran esforç per a posar-nos al dia amb paràmetres de sostenibilitat en totes les actuacions” i amb iniciatives com aprofundir en la millora de la gestió de l’aigua.

La jornada d’Agrobank reuneix avui a Lleida a agricultors i altres persones vinculades al sector primari de Lleida. Hi participen la directora general de Desenvolupament Rural, Innovació i Política Forestal del Ministeri d’Agricultura, Isabel Bombal, que ha fet una ponència sobre desenvolupament sostenible al món rural; el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del departament d’Agricultura de la Generalitat, Carmel Mòdol; i responsables de Caixabank, encapçalats pel seu director territorial a Catalunya, Jaume Masana. L’acte també ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde Paco Cerdà.

Durant la jornada també s’han lliurat els premis Pronosporc, que impulsa Mercolleida, i que han recaigut en Federico Beltrán, de Famadesa, en la categoria de porc d’engreix, i Josep Maria Cortasa, de Ramaderia Cortasa en la de garrins.