Miquel Hortigüela presenta el seu primer disc a l’Auditori Enric Granados

Aquest dijous, 20 de febrer, a les 20.30 hores, Miquel Hortigüela presenta el seu primer disc a l’Auditori Municipal Enric Granados. “Luna Poleno” és el treball discogràfic del músic, compositor i guitarrista lleidatà, un àlbum molt personal que conté tres obres dividides en diferents moviments.

La primera obra és “El druida”, escrita entre 2014 i 2015 i definida com un experiment sonor; “Batec” és una obra molt íntima i, finalment, “Tres llunes”, és l’obra dedicada especialment a la seva família i basada en el moviment. Aquestes dues van ser escrites al 2019. A través d’aquests tres moviments projecta les seves idees, sensacions i la seva manera de veure el món amb tot el que ha experimentat. La seva trajectòria com a músic i el seu amor per la guitarra donen llum a aquesta obra dedicada a la seva família.

Les entrades (11 € la general i 7 € la reduïda) es poden adquirir al web de La Temporada, a les taquilles del Teatre de la Llotja, l’Escorxador i l’Auditori i a l’oficina de Turisme de Lleida.

Miquel Hortigüela

Miquel Hortigüela, nascut a Lleida, va iniciar els seus estudis musicals i va realitzar els estudis de Grau mitjà al Conservatori Municipal de Música de Lleida i obtenint el Grau Professional de guitarra amb menció d’honor. Posteriorment va ingressar al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid i va finalitzar el Grau superior de Guitarra amb el premi extraordinari de fi de carrera.

Ha assistit a diferents cursos de perfeccionament de guitarra amb mestres internacionals, d’Itàlia, Espanya, Argentina, Corea… i poc a poc s’ha anat guanyant el seu reconeixement.

Actualment forma part del claustre de professors de l’Escola Municipal de Música de Mollerussa des del 2005 com a Professor Superior de guitarra i com a director des del 2015, i del Conservatori Municipal de Música de Lleida des del 2018.

En l’actualitat realitza concerts i recitals com a solista i en diverses formacions en varietat de cicles i festivals a nivell internacional.

També participa com a creador musical en diversos projectes audiovisuals i bandes sonores.