Millora de la seguretat vial a l’entorn de l’Escola Francesco Tonucci

Un tram del carrer Doctor Trueta passa a ser totalment peatonal amb l’objectiu de millorar la seguretat dels nens i nenes del centre educatiu

Fotografia d'arxiu d'un carrer d'accés a una escola lleidatana. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Lleida ha finalitzat els treballs de millora de la seguretat vial a l’entorn de l’Escola Francesco Tonucci de Cappont, amb la peatonalització d’un tram del carrer Doctor Trueta, un fet que possibilita que una de les sortides i entrades del col·legi sigui totalment peatonal. L’objectiu d’aquesta iniciativa, realitzada a petició de l’AMPA del col·legi, és crear un entorn escolar totalment segur per als nens i nenes del centre educatiu, que sovint surten a jugar als jocs infantils i a la pista esportiva situada al parc de Maria Mercè Marçal.

Els treballs han consistit en la col·locació d’unes pilones a l’entrada i sortida del carrer i en la pintura -en color verd- de tota la calçada.

L’any 2016 la Paeria ja va ampliar l’espai d’espera davant d’aquest centre educatiu, ampliant les dimensions de la vorera i reduint la calçada, construint carril bicicleta, col·locant bancs i altre mobiliari urbà i dotant el carrer de més arbres amb l’objectiu de tenir espais d’ombra.