Més de 300 cantaires participaran en la 2a Mostra de músiques religioses i espirituals a la Llotja

Organitzada per l’Assemblea Municipal de les Religions de la Paeria, la mostra dona a conèixer i potencia la diversitat a Lleida com element de pau, de riquesa i de cohesió social

Més de 300 cantaires de corals i comunitats de la ciutat pujaran a l’escenari de la Llotja aquest diumenge en la 2a Mostra de músiques religioses i espirituals de Lleida. El concert, organitzat per l’Assemblea Municipal de les Religions de la Paeria, tindrà lloc a les 18 h, amb entrada gratuïta. El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha presentat la segona edició de la iniciativa, que va tenir molt bona acollida en la seva estrena i que l’Assemblea Municipal li ha donat continuïtat. Gómez ha explicat que és una oportunitat per conèixer i escoltar les músiques que acompanyen les diferents confessions religioses i espirituals a la ciutat. La música és un idioma universal, un llenguatge que va més enllà i que permet comunicar-se i entendre’s. A través d’aquest art es pot descobrir la riquesa de les tradicions religioses d’arreu del món que actualment conviuen a la ciutat.

Gómez ha destacat que la imatge que representa el cartell és una espelma que simbolitza la llum i que les diferents confessions reconeixement. Aquest element dona identitat pròpia a la Mostra. Tall de veu J.Gómez

El president del Consell Evangèlic de Lleida, Juanjo Escudero, en representació de l’Assemblea Municipal de les Religions, ha remarcat que la música és una manera més d’expressar la seva fe i ha comentat que hi haurà actuacions compartides amb diferents grups.

El concert, presentat per Jordi Villacampa, de l’Aula Municipal de Teatre, s’ha estructurat en tres blocs:

-Diàleg interreligiós, amb la comunitat islàmica Alouma, comunitat Bahá’í, Cristians de Jesucrist dels Sants dels darrers dies, Cristians Adventistes i Cor Santa Trinitat.

-Cristianes Catòliques: Coral Maristes Montserrat de Lleida, Schola Cantorum de Lleida, Coral Estel del Cercle de Belles Arts de Lleida i el Petit Cor de la Catedral, que sortirà amb la Coral Miorita, Cor Ortodox Santa Cecília, Cor d’Ucraïna i Cor Verge del Claustre.

-Cristianes Protestants: Església Xinesa, que s’incorpora enguany a les esglésies Bíblia Oberta i església Ebenezer, que van actuar l’any passat.

Es recomana a les persones que vulguin assistir al concert que recullin les entrades gratuïtes a partir de les 17 h.