Més de 1700 alumnes assisteixen a una audició a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida

El Cicle d’Audicions Escolars és una activitat inclosa dins el programa municipal ‘Educació a l’abast’

La companyia Art & Shock ha ofert aquesta setmana, a la Sala 2 de l’Auditori Municipal Enric Granados, l’audició ‘Les capses de colors’, dirigida als alumnes d’educació infantil de Lleida i comarques.

Un total de 1733 alumnes i mestres, provinents de 30 centres educatius d’educació infantil i d’educació especial, han assistit a les 8 audicions programades, que es van representar els dies 14, 15 i 16 de març. També hi van assistir els alumnes del CFGS d’educació infantil de l’Acadèmia Martínez i de l’institut Francesc Ribalta de Solsona.

Les capses de colors és una aventura musical. En un món on tot està en capses, una noia decideix obrir-les i alliberar els personatges, la música i les emocions que guarden a dins. Què passarà si obrim la capsa blava? I la rosa… o la verda! Cada capsa porta una cançó, una emoció, una història que duen a l’expressivitat de la música i al descobriment dels sentiments.

En l’audició es treballen com a continguts, les emocions i colors, a través del so de diferents instruments i d’una escenografia molt visual i plàstica.

El treball emocional d’aquesta audició està inspirat en el conte: “Glad Monster, Sad Monster” A Book About Feelings de Ed Emberley i Anne Miranda.

Com a complement de l’audició, els professors compten amb el suport d’una guia didàctica per a aprofundir en l’activitat.

Art&Shock és una companyia lleidatana, formada per músics amb molts anys d’experiència en la pedagogia de les arts. Els interessa especialment la cultura popular, ja que ajuda a entendre la identitat i evolució dels pobles. Combinen dansa, música i teatre, sempre dirigit a infants i joves. La direcció de l’espectacle és de Roser Plasencia i la producció i la direcció musical, de Jaume Piqué.

El cicle d’audicions està organitzat per l’Auditori Municipal Enric Granados i el Servei d’Educació de la Regidoria de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports de l’Ajuntament de Lleida. El formen espectacles musicals des d’educació infantil fins a ESO. Aquest cicle, que es va iniciar el passat 17 de gener i finalitzarà el 31 de març, compta amb la col·laboració de l’Obra Social Ibercaja, gràcies al seu programa Iniciativa Educa d’Ibercaja.

El cicle d’audicions escolars està obert també a l’assistència, a través del programa Apropa Cultura, de col·lectius de persones en risc d’exclusió social.

La propera audició escolar es realitzarà el pròxim dimecres, 22 de març. Es titula ‘Quin tip de riure’ i va dirigida a l’alumnat de 3r de Primària.

El Cicle d’Audicions Escolars és una activitat inclosa dins el programa municipal ‘Educació a l’abast’, que inclou el conjunt d’activitats que s’ofereixen per als centres educatius tant des de les diferents regidories i equipaments de l’Ajuntament de Lleida com per part d’entitats privades i institucions educatives.