Marxa de torxes a Lleida per “la llibertat de les preses polítiques”

Una trentena de persones es manifesten per l’Eix Comercial amb torxes i pancartes sota el lema "per Nadal us volem a casa"

Una trentena de persones han marxat amb torxes per l’Eix Comercial de Lleida per exigir l’alliberament dels polítics independentistes presos i el lliure retorn dels i les exiliades. La concentració, encapçalada per dues pancartes on s’hi llegia “llibertat presos polítics” i “per Nadal us volem a casa”, s’ha iniciat a la plaça de la Catedral, on s’han encès les torxes, i ha avançat fins a la plaça de la Paeria.

Una de les manifestants, la Mercè Jordana, explica que aquesta marxa s’organitza des de fa més de quinze anys per denunciar l’existència de presos polítics per exigir-ne el seu alliberament. En aquest sentit, apunta que el règim penitenciari al qual estan sotmesos “els presos polítics és més exhaustiu que el d’un pres que no ho és per raons ideològiques”, tot afegint que “l’Estat espanyol té un entramat jurídic, polític i policial per bastir-se i permetre aquests processaments”.

La marxa ha finalitzat davant l’Ajuntament de Lleida, on s’ha llegit la carta que la exdiputada de la CUP Anna Gabriel va escriure mesos enrere als seus convilatans. En aquesta, la cupaire els deia “gaudiu de vosaltres, que teniu l’honor de formar part de les persones que no es resignen i que encara tenen esperança. Somrieu que guanyarem”.