L’oli d’oliva, principal protagonista a Johannesburgo de la mà de Mateu Blanch

Avatar photo

El Ministeri d’Afers Exteriors de Sud-àfrica convida al lleidatà com a Xef Institucional per tal de promoure la cuina mediterrània

La gastronomia espanyola ha estat la protagonista aquesta setmana a Johannesburgo, una celebració amb el taller Vitality Healthyfood Studio de Sandton, que s’ha organitzat en col·laboració amb The Spanish Commercial Office de la capital sud-africana.

El xef lleidatà Mateu Blanch, que ha rebut el suport de l’Ajuntament de Lleida en aquesta experiència al continent africà, ha tingut una participació estel·lar en un taller, al qual ha estat convidat pel Ministeri d’Afers Exteriors com a Xef Institucional espanyol.

Blanch s’ha centrat en l’oli d’oliva com a ingredient essencial de la cuina mediterrània i, per tant, en la gastronomia espanyola tradicional. Els olis d’oliva han consolidat el seu paper en la cuina espanyola avantguardista on actualment s’utilitzen en aliances i transformacions creatives dels moderns xefs.

Mateu Blanch, que ha treballat en nombrosos restaurants amb estrella Michelin a Espanya, ha elaborat un tast d’oli d’oliva i ha demostrat com utilitzar olis d’oliva en l’elaboració de textures innovadores, distingint els quatre olis d’oliva monovarietals espanyols: Arbequina, Picual, Hojiblanca i Cornicabra.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La plaça de Sant Joan torna a donar la benvinguda al Mercat de l’Hort a Taula

Notícia següent

Comença l’Arquitectour Lleida per commemorar el Dia Mundial de l’Arquitectura

Notícies relacionades