Lleida se suma a L’Hora del Planeta

Avatar photo
La Seu Vella a les fosques en la darrera edició de L’Hora del Planeta. CEDIDA

La Paeria s’ha adherit a L’Hora del Planeta 2020, la iniciativa promoguda per World Wide Fund for Nature (WWF) a escala mundial, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre el canvi climàtic i les accions necessàries per frenar-lo.

L’alcalde Miquel Pueyo ha signat aquesta setmana en nom de l’Ajuntament de Lleida el protocol d’adhesió, en què es pren el compromís perquè el 28 de marc els principals monuments, ponts i passarel·les de la ciutat romanguin una hora a les fosques, des de 2/4 de nou fins a 2/4 de deu, per conscienciar la ciutadania sobre el canvi climàtic.

A més de deixar a les fosques la Seu Vella, el Palau de la Paeria, els edificis Pal·les i Casino, i els ponts i passarel·les, l’Ajuntament de Lleida també es compromet a difondre aquesta campanya entre els ciutadans, a través de les xarxes socials i mitjans de comunicació.

L’Hora del Planeta és un esdeveniment internacional organitzat per World Wide Fund for Nature, que se celebra l’últim dissabte de març de cada any i consisteix en una apagada elèctrica voluntària, en què es demana a cases, empreses i comunitats que apaguin els llums i altres aparells elèctrics durant una hora. Amb aquest esdeveniment es vol conscienciar la societat sobre la necessitat de prendre mesures contra l’escalfament global i la contaminació atmosfèrica, així com estalviar energia i disminuir la contaminació lumínica. La primera vegada que es va celebrar va ser el 31 de març de 2007 a Sydney i, des de llavors, s’hi han afegit més de 7.000 pobles i ciutats d’arreu del món.

Compromís institucional

L’Ajuntament de Lleida s’ha adherit des dels seus inicis a aquesta iniciativa any rere any. En la darrera edició, la campanya va ser secundada per 485 municipis espanyols, juntament amb 161 empreses, 214 organitzacions i prop d’un miler de ciutadans i ciutadanes d’arreu de l’Estat.

La Paeria està compromesa en la lluita contra el canvi climàtic, voluntat que s’ha plasmat en una declaració institucional, que va ser aprovada per la unanimitat dels grups polítics del consistori en el ple del passat mes de setembre.

L’objectiu que s’ha fixat l’equip de Govern municipal en matèria de transició energètica és reduir durant el mandat un 12% el consum energètic global de la ciutat. Pel que fa a les bonificacions fiscals, ja s’ha iniciat a fer-les a través de l’IBI, fins al 50% del cost de la instal·lació, i també una bonificació anàloga en l’IAE per a empreses.

En l’àmbit de mobilitat, l’objectiu és reduir en un 20% el consum de combustibles fòssils, mitjançant la substitució de desplaçaments en cotxe privat pel transport públic, vehicles elèctrics i bicicletes. Per fer-ho es planteja l’extensió de zones 20 i 30, millorar el carril bici (ampliant-lo, connectant-lo i fent-lo més segur) i potenciar el transport públic.

Quant als “refugis climàtics”, es proposaran actuacions per tal de facilitar més ombres i espais de frescor als vianants en parcs i places de diferents barris. Aquesta mesura es completarà amb altres com un pla d’ombreig d’eixos de vianants i la reducció de la pavimentació a la ciutat.

Total
0
Shares
Notícia anterior

Sis persones resulten ferides en un accident a Riudoms

Notícia següent

La Paeria millora la senyalització vertical i horitzontal del Polígon Industrial El Segre

Notícies relacionades