Lleida es consolida com a seu de competicions esportives nacionals i internacionals de primer nivell

Entre els dies 20 i 26 de maig la ciutat tornarà a acollir el Campionat d'Espanya Cadet Masculí de Clubs, amb la participació dels 32 millors equips d'aquesta categoria formativa

0
337

Lleida tornarà a acollir entre els dies 20 i 26 de maig el millor bàsquet de formació de tot l’Estat, amb la celebració del Campionat d’Espanya Cadet Masculí de Clubs 2018, que tindrà lloc als pavellons municipals Barris Nord, Agnès Gregori i Pardinyes, així com al pavelló municipal de Torrefarrera. La competició, que ja es va celebrar a Lleida l’any passat, comptarà amb la participació dels 32 millors equips de l’Estat en aquesta categoria i s’espera que porti a la ciutat prop de dues mil persones, entre 650 jugadors, entrenadors i àrbitres i la resta de familiars i acompanyants.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha presidit la presentació de l’esdeveniment junt amb el president de la Federació Catalana de Bàsquet, Joan Fa, ha destacat que Lleida s’està consolidant “com a ciutat que sap organitzar competicions esportives de primer nivell tant nacional com europees”. L’alcalde ha recordat la celebració recent o pròxima de fins a nou esdeveniments importants, molts amb abast internacional, com són, a més del bàsquet cadet, una etapa tant d’arribada com de sortida de la Vuelta a España, la Final Four de la CERS d’hoquei, la Copa ASOBAL d’handbol, la Supercopa de Catalunya de futbol, el Campionat Europeu de Patinatge, que coincidirà en els dies de l’hoquei, el trofeu Pro-AM de golf, la Volta a Lleida i el Down Town Lleida.

Ros ha remarcat l’impacte que suposa l’organització d’aquest tipus de competicions no només des del punt de vista esportiu sinó també social i d’impacte econòmic, ja que tornaran a omplir-se els hotels de la ciutat. “Esperem que torni a il·lusionar als aficionats del bàsquet i que alhora generi activitat com va passar l’any passat. Desitjo que sigui un èxit esportiu i social”, ha afegit l’alcalde, que ha agraït la col·laboració de la Federació i els clubs de Lleida, que col·laboren aportant voluntaris per la trobada.

Per la seva part, Joan Fa, que ha estat acompanyat pel sots president de la Federació Catalana i president de la Federació de Lleida, Ferran Aril, ha agraït les facilitats posades des de la Paeria i s’ha mostrat confiat en què la trobada tornarà a ser un èxit i el públic “podrà gaudir d’uns dies de bon bàsquet” amb jugadors que en pocs anys estaran competint al màxim nivell. Aril ha destacat que les enquestes de satisfacció de l’anterior edició van ser molt positives i que els clubs valoren molt la proximitat entre els diferents pavellons.

El tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria, Rafael Peris, també ha participat en l’acte i ha destacat que la captació d’esdeveniments esportius d’alt nivell és una línia estratègica de treball per la ciutat. L’any passat el Campionat Cadet de bàsquet va generar un impacte econòmic estimat en 1,5 milions d’euros a la ciutat i s’espera que enguany tingui un retorn similar. L’acte de presentació també ha comptat amb la presència del regidor d’Esports de Torrefarrera, Albert Roig.

FER UN COMENTARI