Lleida commemora l’aniversari de la constitució de l’ONU

S'ha hissat la bandera l'ONU al pati de la Paeria i el Saló de Plens ha acollit una conferència sobre els objectius de desenvolupament sostenible

El Saló de Plens ha acollit la conferència per commemorar el dia de les Nacions Unides. Foto: Aj. Lleida

L’Ajuntament de Lleida i l’Associació per les Nacions Unides a Espanya commemoren l’aniversari de la constitució de l’Organització de les Nacions Unides de la qual es compleixen avui 73 anys.

L’acte institucional, que s’ha iniciat avui a les set de la tarda amb la hissada de la Bandera de les Nacions Unides al pati de la Paeria, ha comptat amb la participació del tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, del president a Lleida de l’Associació per les Nacions Unides a Espanya, Antoni Blanc, i d’un centenar d’estudiants de Dret de la Universitat de Lleida.

Després de la hissada de la bandera, ha tingut lloc al Saló de Plens una conferència titulada “Els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides: especial referència al ‘treball decent’ en el marc del proper centenari de la OIT”, a càrrec de la doctora Esther Zapater Duque, professora titular de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals i degana de la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona. Zapater ha destacat que el de Lleida és un dels pocs ajuntaments catalans que mostra el seu compromís amb els valors que representen les Nacions Unides commemorant aquesta efemèride.

L’acte ha comptat també amb la participació dels regidors José Luis Osorio, Dolors López i Carlos González.

Il·luminació dels ponts i la façana de la Paeria
Avui, coincidint amb l’aniversari de l’entrada en vigor el 1945 de la Carta de les Nacions Unides, l’Ajuntament de Lleida il·luminarà de color blau els ponts de la ciutat i la façana de la Paeria, per celebrar aquesta data. Es tracta d’una campanya de conscienciació ciutadana en la qual es convida als diferents Ajuntaments a commemorar el dia de les Nacions Unides.

Es commemoren dos fets fonamentals, d’una banda la tasca a favor de la pau, que duu a terme les Nacions Unides des de fa més de 70 anys i, en segon lloc, la importància dels municipis, ciutats i pobles, en la concreció de la realització dels drets humans i la pau en tots els nivells.

L’Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE) és una organització no governamental fundada a Barcelona l’any 1963 i membre de la Federació Mundial d’Associacions de les Nacions Unides (FMANU). Té com a objectiu fonamental defensar i divulgar els principis i valors de la pau i els drets humans al món, per aconseguir una convivència pacifica entre tots els pobles de la terra.