Lleida commemora el Dia Internacional de la Dona Rural a la Seu Vella

La tinent d’alcalde Sara Mestres ha participat en la jornada, que ha comptat amb la presència de la consellera Teresa Jordà

La Seu Vella de Lleida ha acollit aquest divendres la commemoració del Dia Internacional de la Dona Rural. La tinent d’alcalde Sara Mestres, que ha participat en la jornada que s’ha fet a la nau central, ha reconegut el treball de les dones pageses a les zones rurals i ha assenyalat que s’ha de fer visible la seva situació, per apoderar-les i fomentar la igualtat entre dones i homes al camp en els diferents àmbits (laboral, salarial, social…).

L’acte ha estat presidit per la conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà, i també ha comptat amb la presència d’autoritats i representants d’entitats, tant de dones com vinculades al camp.

La jornada, amb una taula rodona i tallers de treball, ha servit per analitzar el paper de la dona en el relleu generacional, les eines 2.0 per al treball col·laboratiu, l’agroecologia i l’economia feminista, etc.

El Dia Internacional de la Dona Rural se celebra el 15 d’octubre pretén retre homenatge i donar visibilitat a la contribució que fan les dones a la millora de les àrees rurals.