Lleida celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora

El Pati de les Comèdies ha acollit l’acte en què han participat nens i nenes de la ciutat

El Pati de les Comèdies ha estat aquest matí l’escenari de la celebració del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, un acte en el qual han participat l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i la regidora d’Educació, Sandra Castro, a més d’un grup de nens i nenes representants de les ludoteques municipals i dels Serveis d’Intervenció Socioeducativa i Ciberaules. Plegats han llegit el manifest que s’ha redactat a escala internacional i que ha estat llegit en centenars de ciutats adherides arreu del món.

En la seva intervenció, el paer en cap s’ha compromès a “escoltar la ciutat per transformar-la, amb l’objectiu d’obrir espais de construcció democràtica i participativa que incorporin totes les veus i que ens permetin crear una ciutat que no deixi ningú enrere”.

Miquel Pueyo ha afirmat que “ens sumem a la celebració mundial del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, amb la convicció que caminar de la mà de nombroses ciutats ens permet avançar amb pas ferm i fer sentir la nostra veu en favor d’aquest model de ciutat”.

L’alcalde ha definit Lleida com una ciutat educadora. “Aquesta que intenta a través dels camins de l’escola, les ludoteques i altres activitats complementàries convertir-la en un espai amable, en un espai socioeducatiu en un sentit ampli, en un espai de convivència, de llibertat i solidaritat”. Tall de veu M. Pueyo.

Durant el matí, els infants han pogut participar manifestant allò que els agrada i el que no, així com fer les propostes per millorar la ciutat. Opinions que han pogut dipositar en forma de targetes identificatives per colors, que han anat dipositant en unes capses damunt l’escenari on el grup Sac d’Espectacles ha amenitzat la festa.

També ha assistit a l’acte la tinent d’alcalde Anna Campos.