Les sortides Dijous Bojos, una de les novetats de l’Agenda Jove d’estiu 2018

L’Agenda Jove d’estiu del departament de Joventut de la Paeria arrenca avui la temporada. El programa del 2018 inclou 22 propostes adreçades a la gent jove de la ciutat perquè els mesos de juliol i setembre puguin aprendre i passar-s’ho bé. La inscripció està sent molt satisfactòria, amb unes 400 persones ja apuntades a les diferents activitats. A més enguany, com a novetat, s’adrecen a grups d’edat diferents: de 13 a 15, de 16 a 20 i obertes al conjunt del jovent. D’aquesta manera es vol reforçar l’amistat i les ganes de continuar amb les accions que ofereix Joventut. L’oferta adreçada a la població adolescent s’ha ampliat, en alguns casos duplicat, ja que és el col·lectiu que fa més demanda d’activitats a l’estiu.

Dijous Bojos

Una de les novetats, a la qual poden apuntar-se els joves a partir dels 13 anys són els Dijous Bojos. Són sortides per divertir-se jugar i iure, en què es pretenen potenciar les experiències positives d’estiu. Les sortides es fan els 4 dijous de juliol (consultar els horaris i els preus per accedir als recintes):

-5 de juliol: Yelow fun park d’Alpicat (rèplica del televisiu “Humor Amarillo”).

-12 de juliol: Parc Aquatic a les piscines de Monzón.

-19 de juliol: Beach sport: equipament a Torrefarrera on es poden practicar diversos esports de platja com ara volei, futbol, etc.

-26 de juliol: Laberint de Panís a Castellserà.

Quinzenes i altres

Com en anteriors edicions es faran quinzenes dedicades. Una quarantena de joves participaran en la dedicada als esports i la natura, amb BTT, escalda, piragüisme, piscina, etc. i una nit d’acampada. També es farà la quinzena d’art urbà, amb la creació d’un mural de grans dimensions a les pistes esportives Sobrevies, a Balàfia, utilitzant tècniques com el grafit o plantilles. L’empresa Cactus Soup dirigirà el projecte. Es combinarà amb activitats de piscina i una sortida a Penelles, un poble conegut pels seus grafits. Una tercera quinzena serà per al cinema. S’elaborarà un curt a partir de la inspiració de 20 joves guiats per la directora Marta González, promesa del cinema gràcies al seu curtmetratge “Mai”, estrenat a la Mostra de Cinema Llatinoamericà i que ha aconseguit 13 premis.

Les excursions són una peça fixa del programa. A la visita a Penelles i les sortides dels Dijous Bojos, s’afegeix una excursió a la vall del Bessiberri amb el guiatge del Club d’escalada i muntanya Pardinyes.

Les activitats més refrescants passen per les piscines municipals. Es repetirà el bateig de busseig i hi haurà nova edició de l’Estiu Xoff (dinamització esportiva a les piscines de Cappont i el Secà de Sant Pere).

Pel que fa al projecte d’aprenentatge i servei, s’han organitzat el curs de pre-monitors, dinamitzadors esportius i Rubik; idiomes (amb conversa en anglès i alemany), iniciació a la fotografia Reflex o la cuina.

Agenda Jove, amb activitats de les entitats

L’Agenda Jove es fa ressò d’iniciatives que organitzen diferents entitats de la ciutat. Així, s’hi poden trobar:

-Nihongo. Iniciació a la cultura japonesa. Organitza: Akiba.

-Dream Korea Summer Edition. Quedada K pot. Organitza: Dream Korea i Boo Yah.

-Cinema amb filosofia. Organitza: Associació juvenil Tinklink.

-Taller de caracterització i efectes especials. Organitza: Associació juvenil Tinklink.

-Artist Camp. Campus de teatre, música i dansa adreçat a joves. Organitza: Aula Municipal de Teatre, Dancescape i Orfeó lleidatà.

-7è Cicle de cine i gènere. Organitza: associació Lika.

-Camp ambiental i de treball al Montsec. Organitza: IPCENA.

-Danses Tradicionals i de nova creació. Organitza: Associació Esbart Arrels Lleida.

-Acadèmia Catalana de la JCI. Organitza: Jove cambra de Lleida.

-Descoberta de la Timoneda d’Alfès. Organitza: Associació Trenca.

-Dia Internacional dels Voltors. Organitza: Associació Trenca.

-Estiu Escènic. Organitza: Orfeó Lleidatà.

-Cantarelles d’estiu. Organitza: Orfeó Lleidatà.

Per al desenvolupament de les activitats es compta amb el personal del departament de Joventut, diversos talleristes i especialistes en les activitats i quatre monitors/es contractats específicament per dinamitzar les activitats. Són activitats finançades a través d’una subvenció del Plan Nacional de Drogas, que posa l’accent en el desenvolupament d’activitats de lleure saludable.