Les sortides Dijous Bojos, una de les novetats de l’Agenda Jove d’estiu 2018

0
376

L’Agenda Jove d’estiu del departament de Joventut de la Paeria arrenca avui la temporada. El programa del 2018 inclou 22 propostes adreçades a la gent jove de la ciutat perquè els mesos de juliol i setembre puguin aprendre i passar-s’ho bé. La inscripció està sent molt satisfactòria, amb unes 400 persones ja apuntades a les diferents activitats. A més enguany, com a novetat, s’adrecen a grups d’edat diferents: de 13 a 15, de 16 a 20 i obertes al conjunt del jovent. D’aquesta manera es vol reforçar l’amistat i les ganes de continuar amb les accions que ofereix Joventut. L’oferta adreçada a la població adolescent s’ha ampliat, en alguns casos duplicat, ja que és el col·lectiu que fa més demanda d’activitats a l’estiu.

Dijous Bojos

Una de les novetats, a la qual poden apuntar-se els joves a partir dels 13 anys són els Dijous Bojos. Són sortides per divertir-se jugar i iure, en què es pretenen potenciar les experiències positives d’estiu. Les sortides es fan els 4 dijous de juliol (consultar els horaris i els preus per accedir als recintes):

-5 de juliol: Yelow fun park d’Alpicat (rèplica del televisiu “Humor Amarillo”).

-12 de juliol: Parc Aquatic a les piscines de Monzón.

-19 de juliol: Beach sport: equipament a Torrefarrera on es poden practicar diversos esports de platja com ara volei, futbol, etc.

-26 de juliol: Laberint de Panís a Castellserà.

Quinzenes i altres

Com en anteriors edicions es faran quinzenes dedicades. Una quarantena de joves participaran en la dedicada als esports i la natura, amb BTT, escalda, piragüisme, piscina, etc. i una nit d’acampada. També es farà la quinzena d’art urbà, amb la creació d’un mural de grans dimensions a les pistes esportives Sobrevies, a Balàfia, utilitzant tècniques com el grafit o plantilles. L’empresa Cactus Soup dirigirà el projecte. Es combinarà amb activitats de piscina i una sortida a Penelles, un poble conegut pels seus grafits. Una tercera quinzena serà per al cinema. S’elaborarà un curt a partir de la inspiració de 20 joves guiats per la directora Marta González, promesa del cinema gràcies al seu curtmetratge “Mai”, estrenat a la Mostra de Cinema Llatinoamericà i que ha aconseguit 13 premis.

Les excursions són una peça fixa del programa. A la visita a Penelles i les sortides dels Dijous Bojos, s’afegeix una excursió a la vall del Bessiberri amb el guiatge del Club d’escalada i muntanya Pardinyes.

Les activitats més refrescants passen per les piscines municipals. Es repetirà el bateig de busseig i hi haurà nova edició de l’Estiu Xoff (dinamització esportiva a les piscines de Cappont i el Secà de Sant Pere).

Pel que fa al projecte d’aprenentatge i servei, s’han organitzat el curs de pre-monitors, dinamitzadors esportius i Rubik; idiomes (amb conversa en anglès i alemany), iniciació a la fotografia Reflex o la cuina.

Agenda Jove, amb activitats de les entitats

L’Agenda Jove es fa ressò d’iniciatives que organitzen diferents entitats de la ciutat. Així, s’hi poden trobar:

-Nihongo. Iniciació a la cultura japonesa. Organitza: Akiba.

-Dream Korea Summer Edition. Quedada K pot. Organitza: Dream Korea i Boo Yah.

-Cinema amb filosofia. Organitza: Associació juvenil Tinklink.

-Taller de caracterització i efectes especials. Organitza: Associació juvenil Tinklink.

-Artist Camp. Campus de teatre, música i dansa adreçat a joves. Organitza: Aula Municipal de Teatre, Dancescape i Orfeó lleidatà.

-7è Cicle de cine i gènere. Organitza: associació Lika.

-Camp ambiental i de treball al Montsec. Organitza: IPCENA.

-Danses Tradicionals i de nova creació. Organitza: Associació Esbart Arrels Lleida.

-Acadèmia Catalana de la JCI. Organitza: Jove cambra de Lleida.

-Descoberta de la Timoneda d’Alfès. Organitza: Associació Trenca.

-Dia Internacional dels Voltors. Organitza: Associació Trenca.

-Estiu Escènic. Organitza: Orfeó Lleidatà.

-Cantarelles d’estiu. Organitza: Orfeó Lleidatà.

Per al desenvolupament de les activitats es compta amb el personal del departament de Joventut, diversos talleristes i especialistes en les activitats i quatre monitors/es contractats específicament per dinamitzar les activitats. Són activitats finançades a través d’una subvenció del Plan Nacional de Drogas, que posa l’accent en el desenvolupament d’activitats de lleure saludable.

FER UN COMENTARI