Les Escoles Bressol registren 691 sol·licituds de preinscripció pel curs 2018-19

L’Ajuntament de Lleida ofereix 1.035 places en la xarxa municipal

El procés de preinscripció a la xarxa d’Escoles Bressol Municipals s’ha tancat aquest dimecres amb un total de 691 sol·licituds per les 668 places vacants disponibles per al curs 2018-19. El procés d’inscripció és conjunt entre les 18 escoles municipals, que n’ofereixen 635, i l’única que té la Generalitat a Lleida (amb 33 places).

Les EBM han rebut 656 peticions en primera opció, mentre que la Llar La Faldeta, de la Generalitat, n’ha rebut 35. Cada família pot demanar en la seva sol·licitud fins a 5 escoles.

Cal tenir en compte que, malgrat que la demanda supera lleugerament l’oferta, sovint no tothom que fa la preinscripció l’acaba formalitzant, fet que dóna opció a les famílies que queden en llista d’espera a accedir a una plaça al centre que desitjaven o un altre de proper que tingui vacants. Per aquest motiu, s’espera que al final de tot el procés l’oferta i la demanda estaran força ajustades, ha afirmat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

En total el nombre de places de la xarxa municipal és de 1.035, tenint en compte les vacants i les que ja estan ocupades pels infants que passen de curs. Les Escoles Bressol Municipals de la ciutat són EBM Albarés, EBM Balàfia, EBM Bordeta, EBM Cappont, EBM Centre Històric, EBM Gargot, EBM Grimm, EBM La Mitjana, EBM Llívia, EBM Magraners, EBM Parc de Gardeny, EBM Pardinyes, EBM Raimat, EBM Rellotge, EBM Ronda-La Mercè, EBM Secà, EBM Sucs i EBM Vailet.

Calendari

El pròxim dimarts dia 22 es publicaran les relacions de sol·licituds baremades, mentre que el sorteig de desempat tindrà lloc el 24 de maig a les 12.00 hores a la Sala Jaume Magre (C/Bisbe Torres, 2). El termini per presentar reclamacions va del 23 al 25 maig i la publicació definitiva de l’alumnat admès serà el 4 de juny. La matrícula dels alumnes de nova incorporació tindrà lloc entre els dies 4 i 15 de juny, ambdós inclosos.