LaTemporada Lleida commemora el 250è aniversari del naixement de Beethoven

L’Auditori Municipal Enric Granados ha programat un cicle 6 concerts amb diversos formats diferents que interpretaran diferents obres d’aquest il·lustre compositor alemany

0
82

LaTemporada Lleida commemora el 250è aniversari del naixement de Beethoven amb la programació d’un cicle de 6 concerts a l’Auditori Municipal Enric Granados. El primer d’ells serà aquest vespre, a les 20.30 hores, a càrrec de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae que se suma a aquesta celebració amb “La Pastoral de Beethoven” dirigida per Gábor Takács-Nagy (director musical de la Orquesta de Cámara del Festival de Verbier y de la Manchester Camerata).

Considerat un dels màxims especialistes de la música hongaresa i, a participar, de Béla Bartók, Takács-Nagy pujarà a l’escenari per dirigir la simfonia Pastoral, una de les obres més conegudes de l’il·lustre compositor alemany.

Beethoven, que gaudia de les passejades per la natura, es va inspirar en el Retrat musical de la natura, del compositor Justin Heinrich Knecht, per intentar reflectir amb la música les imatges de camp, els ocells, els pastors i la tempesta en la seva simfonia pastoral.

Una jove promesa del piano

A la primera part del concert, serà el jove pianista Daniel Kharitonov, guanyador de la 15a edició de el concurs Internacional Txaikovski, el que pujarà a l’escenari per interpretar el concert per a piano i orquestra d’aquest mateix compositor.

Nascut a Yuzhno-Sakhalinsk, a l’extrem oriental de Rússia, amb només 16 anys Kharitinov ja va destacar en el concurs Txaikovski. El jove pianista va debutar amb l’Orquestra Mariinsky dirigida per Gergiev el 2013 i ja ha ofert diversos recitals, dels quals destaca la seva actuació al Carnegie Hall el 2013 i la seva presència en els festivals d’Annecy Classic i l’Internacional de Colmar.

En la seva col·laboració amb Camera Musicae interpretarà el concert número 1 per a piano i orquestra de Txaikovski. El compositor va compondre aquesta obra en 1874, però va modificar algunes parts després de les crítiques que va rebre del seu amic Nicolái Rubinstein, qui finalment contribuiria a popularitzar la peça. En aquest concert, Txaikovski va introduir algunes novetats, entre les quals destaca la presència de tres temes en el primer moviment, encara que només es desenvolupa el segon i el tercer; o el scherzo central en el lent segon moviment.

FER UN COMENTARI