L’Associació Provincial d’Industrials Firants de Lleida realitza la proposta més favorable per l’explotació de les Firetes

Aquest matí s’ha completat el procediment a l'EMU amb l’apertura de pliques del concurs al qual s’han presentat dues ofertes

La proposta de l’Associació Provincial d’Industrials Firants de Lleida ha estat escollida com la més favorable per adjudicar-se l’explotació de les firetes de la ciutat, després d’analitzar l’oferta tècnica presentada a l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU), organisme que ha gestionat el concurs.

L’Associació Provincial de Firants ha presentat una oferta anual de 181.000 euros més IVA, quantitat que dobla el preu de sortida establert a les bases del concurs, on es partia de 90.000 euros. A més dels firants lleidatans, també ha presentat una altra proposta econòmica l’empresa European Fairs SL, amb seu a Getafe, que ha ofert 160.000 euros.

En les bases del concurs, la proposta econòmica era la més valorada a l’hora de qualificar les dues pliques que s’han obert avui a l’EMU. Això no obstant, també s’ha tingut en compte altres aspectes tècnics, que un cop estudiats no han superat la proposta de l’Associació Provincial de Firants, la qual ha estat considerada definitivament com la més favorable per l’explotació de les firetes per un període de 7 anys, entre els mesos de maig i setembre.

Tot i això, l’adjudicació de l’espai de les firetes no serà definitiva fins a la presentació de les fiances i tota la documentació requerida a les bases del concurs, per la qual cosa s’obre un període que no excedirà els 10 dies a partir d’avui.

L’Ajuntament de Lleida és la primera vegada que convoca un concurs públic per l’adjudicació de l’espai de les firetes, que enguany canvien d’ubicació, per instal·lar-se en el solar de l’antiga Hípica, les obres de remodelació del qual culminaran en els pròxims dies. Fins ara, els industrials firants pagaven una taxa municipal per l’explotació de l’espai públic, quan instal·laven les seves atraccions.