L’alcalde Miquel Pueyo anima els joves a apostar per l’educació

Avatar photo

El paer en cap ha participat avui en l'acte de lliurament dels premis del programa E2 Escola d'Emprenedors, que va impulsar l'esperit empresarial de més de 3.300 alumnes de les comarques de Lleida durant l'any passat

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha animat avui els infants i joves de la ciutat a perseverar en la seva educació i en la recerca de l’èxit basada en valors de servei a les persones. “Us desitjo a tots que tingueu la capacitat, l’oportunitat i la sort d’acumular aquesta bona educació i, si és possible, que us visiti aquesta vocació que us animarà al llarg de la vostra vida a aixecar-vos al matí amb entusiasme i ganes. I, sobretot, també us animo i us engresco recolzar-vos en uns valors i uns principis que us portin a pensar que el camí de l’èxit és aquell que es fa pensant en el servei de les persones i orientant-lo pel bé comú”, ha afirmat el paer en cap.

Pueyo ha participat avui al CaixaForum Lleida en l’acte de lliurament dels premis E2 Escola d’Emprenedors, que impulsen GlobaLleida i el departament d’Educació, per promoure l’emprenedoria entre l’alumnat i el professorat d’Infantil i Primària, ESO i cicles formatius de grau mitjà i superior.

Pueyo, que ha entregat dos dels guardons, ha felicitat als premiats i ha destacat l’èxit d’aquesta iniciativa, i la importància de l’educació “com l’eina més potent de transformació de la societat i de creixement i formació personal”. “El veritable èxit d’aquest programa és que tots vosaltres hàgiu pogut començar a conèixer com funciona un món essencial en l’economia de les ciutats com és el del teixit empresarial. Aquest és un programa perquè apreneu a prendre decisions, a fer equips, a exercir un lideratge que us animo a fer que sigui integrador, positiu, generós i creatiu per un futur millor”, ha conclòs.

Iniciativa de GlobaLleida i Educació

El programa E2 Escola d’Emprenedors està impulsat conjuntament per GlobaLleida i el departament d’Educació i inclou un conjunt d’accions formatives com ara xerrades, tallers i conferències, a centres educatius de tota la província adreçades a alumnes i professorat per tal de fomentar l’esperit emprenedor i les competències en aquest àmbit. Durant l’any 2018 hi van participar 38 centres, amb 3.347 alumnes i 47 professors en 112 activitats, i en els primers 9 mesos del 2019 s’han fet 82 activitats en 29 centres, amb 2.700 alumnes i 42 professors participants.

Es tracta d’una iniciativa pionera a Catalunya, que té com a objectiu promoure l’emprenedoria a l’escola, potenciar actituds positives, despertar en l’alumnat l’interès pel món de l’empresa i promoure l’impuls de noves iniciatives empresarials.

L’acte de lliurament dels guardons s’ha celebrat durant tot aquest matí al CaixaForum Lleida, amb la participació de dos-cents vint-i-cinc alumnes, que han presentat els seus projectes, així com la presència del vicepresident quart de la diputació de Lleida, Ferran Accensi; d’Oriol Oró, conseller delegat de GlobaLleida; de l’inspector en cap adjunt del departament d’Educació, Josep Serentill; i del tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Paco Cerdà; a més dels representants de les empreses patrocinadores Semic, Álvaro Perera, i Caixabank, Geremi Gamí.

Guardons

En aquesta sisena edició dels Premis E2 han participat sis centres que han presentat un total de 26 projectes a concurs. Han estat el Col·legi Episcopal de Lleida; La Salle Mollerussa; Fedac Lleida; Ilerna; INS Escola del Treball; i INS Alfons Costafreda de Tàrrega.

Els premiats en les diferents categories han estat els següents:

Infantil i Primària:

• Premi al millor projecte de centre (al desenvolupament del talent emprenedor): Creem la nostra empresa del Col·legi Episcopal de Lleida.

ESO:

• Premi al millor treball de síntesi o d’investigació relacionat amb l’emprenedoria i la creació d’empreses: Healthy Gloves de La Salle Mollerussa. Es tracta d’un guant de roba impermeable per posar combustible al vehicle, i que es guarda al tap de combustible del vehicle.

• Premi a la idea més innovadora o creativa: Smartrobe de Fedac Lleida. Fabricació i venda d’armaris electrònics

Cicles formatius de grau mitjà:

• Premi a la millor idea: Harpy Project, SL de La Salle Mollerussa. Fabricació i venda de portàtils modulars econòmics i eficients de fàcil muntatge i desmuntatge.

• Premi al projecte més viable: Transmed, SLNE d’Ilerna. Repartiment a domicili de productes de farmàcia i parafarmàcia.

• Accèssit al projecte més sostenible: Trisports Gym, SA de l’Escola del Treball. Gimnàs que s’autoabasteix d’energia elèctrica que produeix la gent al practicar l’activitat física.

Cicles formatius de grau superior:

• Premi a la millor idea: Suunbrilla de l’INS Escola del Treball. Sombrilla fotovoltaica amb càrrega de dispositius.

• Premi al projecte més viable: J’Explore the World d’Ilerna. Cursos d’Idiomes on-line.

• Accèssit: Funerària el Xiprer de Ins Alfons Costafreda de Tàrrega. Serveis funeraris.

• Accèssit: Gota de Agua, SL de Col·legi Episcopal. Autoservei de bugaderia 24h.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Edició especial del Mercat de l’Hort per celebrar-ne el 10è aniversari

Notícia següent

El cos trobat a Vilaverd correspon al veí del bungalou que va ser arrossegat pel riu Francolí

Notícies relacionades