L’alcalde Larrosa destaca el garrotín com a element del patrimoni immaterial de Lleida

Lleida celebra la setena edició de la Diada del Garrotín els dies 5, 6 i 7 d'abril

La Diada del Garrotín de Lleida s’estén a tres dies en la seva 7a edició, que se celebrarà del 5 al 7 d’abril. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha lloat l’organització d’aquesta cita dedicada a un estil musical, el garrotín, que “és un element del patrimoni immaterial de Lleida”. La Diada permetrà “projectar a tot arreu que Lleida també és capital pel que fa al garrotín i a la rumba catalana”, ha remarcat.

L’alcalde ha presidit la roda de premsa de presentació, acompanyat de la tinent d’alcalde Montse Parra, de les organitzadores de la Diada, Dolors Pubill i Patricia Rubio, i de Xavier Pérez, president d’Honor de la FECOLL, on s’ha celebrat l’acte. Diferents espais del Centre Històric així com el Cafè del Teatre de l’Escorxador i la Regidoria de Cultura en seran l’escenari.

Tota la riquesa cultural del garrotín i de la rumba, a Lleida

La Diada començarà el divendres 5 d’abril, amb la presentació del llibre Els músics gitanos del rumba, amb la presència del seu autor, Guy Bertrand. Serà a les 19 h, a la sala Alfred Perenya de la Regidoria de Cultura. En el decurs de l’acte es projectaran fragments de l’audiovisual “Lleida carrinclona” de 1987.

El dissabte 6 d’abril, de les 12 h a les 14.30 h, la plaça del Dipòsit acollirà les actuacions de La Rumba Blanca (Pep Lladó i Carlitos Miñarro), Luis de Miguel (L.M. Raya i J. Noró) i 4 de la Cera (Álex Fajardo, Jesús Ximénez, Chiqui Amaya i Antonio “Cocho” Giménez).

El mateix dia, La Violeta farà una mostra-taller de Ball de Rumba i Garrotín, a les 18 h, a la plaça de Sant Joan.

El diumenge 7 d’abril, els actes s’iniciaran al Bar de la FECOLL, a les 12 h, amb l’actuació de Xavi Boira i Machín. A les 13.45 h, a la plaça del Dipòsit, es podrà gaudir de les 24 Rumbes per a Diatònic, amb Carles Belda, Rafaelito i Joanet de Mataró.

La cloenda de la 7a Diada del Garrotín serà a les 19 h, al Cafè del Teatre de l’Escorxador, amb l’actuació de La Violeta i de Sabor de Gràcia, amb l’espectacle “Sabor a Peret”.