L’Agenda Jove engrandeix l’oferta d’activitats pels joves a partir de 12 anys

Entre les novetats, hi ha “+Divendres”, la Palma Balla i Biblioteca Humana

L’Agenda Jove de la Paeria arriba aquesta tardor amb propostes de diverses temàtiques per als joves de la ciutat, ampliant l’oferta per als joves a partir dels 12 anys. La població adolescent és un dels objectius amb els quals treballa el departament de Joventut després de detectar el seu interès a l’hora de participar o assistir a determinades activitats. Així, seguint una de línies principals de Joventut, s’ha intentat oferir possibilitats de lleure també a aquesta franja d’edat, perquè puguin gaudir d’espais i experiències i treballar habilitats i estils de vida saludables. L’Agenda inclou per als mesos d’octubre, novembre i desembre diversos tallers, entre els quals destaquen com a novetats:

-“+Divendres”: Proposta de lleure per a adolescents de 12 a 14 anys (de 1r a 3r d’ESO) els divendres a la tarda de 17.30 a 19.30 h. Cada divendres es farà una activitat diferent: Room Scape a la Palma, esports, jocs, etc.

-La Palma Balla: és un nou espai obert de dansa urbana per assajar, compartir i aprendre. Tindrà lloc els divendres de 18 a 20 h a la Palma.

-Biblioteca Humana: és una activitat en la qual els llibres són persones que expliquen la seva història. És un espai per, entorn a un tema, saber, preguntar, compartir experiències, coneixements, dubtes, inquietuds, etc. El 18 d’octubre es parlarà d’interculturalitat; el 15 de novembre sobre estudis, pràctiques laborals i treball a l’estranger, i el 13 de desembre sobre música, dansa i teatre.

Pel que fa a activitats formatives i de dinamització, s’inclou la formació de premonitors, la dinamització esportiva i la dinamització d’oci nocturn (part d’aquesta formació es fa a Gijón). A més, es dona continuïtat a altres projectes, com Palma Produccions, concerts als Bucs, el campionat de futbol sala, etc.

L’Agenda també recull propostes que es realitzen a l’espai de Coworking creatiu La casa de Fusta, ubicat al c/ Cavallers. Són activitats diverses per a participants a partir de 16 anys, que estan organitzades per coworkers i pel departament de Joventut. Per exemple, hi ha un club de lectura per a emprenedors inconformistes, activitats sobre xarxes socials, la construcció d’una marca atractiva o una xerrada sobre els beneficis de l’esport, entre altres.

S’ha de recordar que el departament de Joventut dona veu a les associacions juvenils i grups de joves perquè organitzin les seves pròpies accions, que després s’inclouen a l’Agenda Jove, reforçant i donant suport a la seva difusió. 7 entitats han programat activitats per a aquesta tardor:

-Sortida al Saló del Manga (organitza AKIBA).

– Hackeps (organitza Associació Juvenil LleidaHack).

– Concurs de DJ’s Ciutat de Lleida (organitza AM+).

– Viatge per trobar la pròpia veu (organitza Associació Sense Embuts).

– La Banda Retocada (organitza Associació de Percussionistes Eclèctics de Lleida).

– KREA – Casal revolucionari educatiu d’adolescents (Organitza AGIPA).

– Senderisme pel Parc de la Mitjana (organitza Xarxa Joves).

– I per què no fem cuina? (organitza Xarxa Joves).

– Concert “Estats Units, la inspiració” (organitza Associació Jove Orquestra de Ponent).

Cada activitat que forma part de l’Agenda Jove especifica la manera de fer la inscripció o demanar més informació. Pel que fa a les activitats organitzades pel departament de Joventut, es poden fer les inscripcions al Centre de Recursos Juvenils, al carrer la Palma, 6-10.

D’altra banda, cal destacar la Laia Navarra, que és la dissenyadora de l’Agenda Jove d’aquest 2018. És una jove coworker de la Casa de Fusta a qui se li va encarregar l’elaboració del document en les diferents edicions d’enguany. Això respon a la proposta recollida al Pla Local de Joventut de donar oportunitats laborals reals a joves dissenyadors/es i artistes de Lleida.