L’Aeroport Lleida-Alguaire supera en 5 mesos les operacions del 2017

Confia tancar l'any amb més de 32.000 passatgers

L’Aeroport de Lleida-Alguaire ha acollit en el que portem d’any 983 operacions, una xifra rècord ja que durant tot el 2017 en va comptabilitzar 636. Aquest increment respon en bona part a l’aposta de companyies com ara Vueling o de l’Aeroclub de Barcelona-Sabadell per utilitzar l’aeroport lleidatà per formar pilots i també cal tenir en compte el trasllat de l’Aeroclub-Lleida d’Alfés a Alguaire, al marge de les operacions d’aviació general i comercial. Pel que fa al transport de passatgers, les expectatives també són optimistes i des d’Aeroports de Catalunya confien superar els 32.000 durant el 2018, segons s’ha informat després de la reunió de la Taula estratègica de Lleida-Alguaire. Altrament, les instal·lacions de l’aeroport lleidatà acolliran els cap de setmana del 2 i 3 de juny la cinquena edició del Lleida Air Challenge, que enguany aposta per donar un major pes a la fira aeronàutica i deixar en un segon terme el festival aeri, tot i que diumenge s’han programat dues hores d’acrobàcies aèries.

L’Aeroport de Lleida-Alguaire ha tancat la temporada d’hivern 207-2018 amb una xifra de 26.084 passatgers, només superada per l’hivern del 2011-2012 en què es va arribar als 26.480 passatgers.

Pel que fa a operacions, l’aeroport lleidatà ja ha superat aquest 2018 les efectuades durant tot el 2017. Actualment, ja n’acumula 983, en relació amb les 636 de l’any passat. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha atribuït aquest increment, a banda de l¡activitat d’aviació general i comercial, especialment a les operacions relacionades amb la formació de pilots, com ara les que porten efectuant Vueling i l’Aeroclub de Barcelona-Sabadell i escoles de vol. També cal recordar que l’Aeroclub Lleida va traslladar la seva base d’operacions que abans tenia a l’aeròdrom d’Alfés a Lleida-Alguaire.

Font ha confirmat que durant la temporada d’estiu Air Nostrum enllaçarà de nou amb vols regulars Lleida-Alguaire amb Mallorca, Menorca i Eivissa, i que en la d’hivern continuaran els vols per a esquiadors del touroperador britànic Neilson i del suec Quality Travel. També seguiran el pròxim hivern els vols de l’Imserso a Menorca, que es podrien ampliar a altres destinacions després de la bona acollida d’enguany.

La novetat serà la connexió que encetarà l’aerolínia britànica Jet2 entre l’aeroport lleidatà i el de Londres-Stansted i viceversa. Aquest nou vol regular operarà setmanalment, en concret els diumenges, entre el 23 de desembre i el 17 de març. Jet2 preveu oferir unes 5.000 places amb aquest nou enllaç hivernal. Amb tota aquesta activitat, l’Aeroport de Lleida-Alguaire confia superar enguany els 32.000 passatgers, respecte els 30.406 del 2017. El 2016 en va transportar un total de 34.754.

D’altra banda, des d’Aeroports de Catalunya també treballen per atreure a les instal·lacions Lleida-Alguaire noves activitats empresarials vinculades a la industria aeronàutica, a l’àmbit tecnològic i/o a serveis complementaris d’aviació comercial. En aquest sentit, Font confia que en les pròximes setmanes es pugui anunciar alguna novetat en aquest sentit.

El Lleida Air Challenge dona mes pes a la fira aeronàutica

En el marc de la Taula Estratègica també s’ha presentat la cinquena edició del Lleida Air Challenge, que se celebrarà a l’Aeroport de Lleida-Alguaire el 2 i 3 de juny. Enguany, s’ha volgut donar un canvi d’orientació al certamen, potenciant-ne més l’apartat de fira aeronàutica en detriment del festival aeri, fet que representa “un salt qualitatiu”, segons Ricard Font. La fira comptarà amb la presència de més de 50 expositors de diferents àmbits com ara el dels drons, aeroclubs, escoles de vol i empreses aeronàutiques, entre altres. Durant els dos dies també hi haurà un simulador de vol i diferents activitats per a tots els públics i hi hauran més avions exposats que en altres edicions.

Tant dissabte com diumenge es faran portes obertes per poder visitar les instal·lacions aeroportuàries i, enguany, el pàrquing i l’entrada seran gratuïtes. Qui ho vulgui, però, també podrà arribar-hi per aire i tampoc haurà de pagar per estacionar la seva avioneta. Tot i això, en aquesta edició el Lleida Air Challenge també acollirà exhibicions d’acrobàcies aèries, que tindran lloc diumenge entre les 12h i les 14h. Així mateix, es farà de nou el concurs fotogràfic que ja s’ha celebrat en anteriors edicions.

El festival està organitzat per Aeroports de Catalunya, amb la col·laboració de Turisme de Catalunya, la Diputació de Lleida, Fira de Lleida i els ajuntaments d’Alguaire, Torrefarrera i Lleida.