La UdL obre les biblioteques de Lletres i l’ETSEA fins a les dues de la matinada durant l’època d’exàmens

Es tracta d'un pla pilot per tal de millorar el servei a l'estudiantat, responent a les seves demandes i a les de directors i degans de centre

L’alumnat de la Universitat de Lleida (UdL) pot utilitzar les biblioteques de la Facultat de Lletres i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) en horari nocturn, a partir d’aquest dilluns i mentre durin els períodes d’exàmens del segon quadrimestre del curs 2016-17. Es tracta d’un pla pilot per tal de millorar el servei a l’estudiantat, responent a la seva sol·licitud i a la de directors i degans de centre, segons ha explicat el vicerector de Campus, Jesús Avilla. La Biblioteca de Lletres, ubicada a l’edifici del Rectorat, obrirà de 21.00h a 02.00h del 29 de maig al 20 juny i del 26 de juny al 6 de juliol. Mentre, la de l’ETSEA ho farà de 21.00h a 02.00h de dilluns a divendres del 22 de maig al 22 juny, de 14.00h a 02.00h els dissabtes 27 de maig i 3 de juny i de 09.00h a 02.00h els dissabtes 10 juny i 17 juny.

L’accés a les biblioteques estarà restringit als membres de la comunitat universitària de la UdL, que hauran de presentar tant el carnet universitari com el d’identitat a un vigilant de seguretat. En el cas de Lletres, l’entrada i sortida es farà a les hores en punt, com es fa habituament quan la sala d’estudis està oberta en horari nocturn.

Segons informa la UdL, en aquesta prova pilot, no hi haurà personal de biblioteques ni becaris; només personal de seguretat. Per tant, no hi haurà servei de préstec de llibres a l’exterior, però sí consulta en la sala, amb la normativa vigent. Avilla ha explicat que el resultat d’aquesta prova s’avaluarà a posteriori amb directors i degans de centre, consells de l’estudiantat, membres del Servei de Biblioteca i Documentació i representants dels treballadors.