La UdL no convocarà beques de col·laboració fins a l’octubre per la inspecció laboral

La decisió es pendrà un cop es faci pública la resolució del recurs que presentarà la UdL

Fotografia d'arxiu de la UdL. Foto: La Ciutat

La Universitat de Lleida s’ha adreçat als seus becaris de col·laboració per tal de comunicar com està el procès de l’inspecció laboral. La decisió de tornar a convocar les beques es pendrà un cop es faci pública la resolució del recurs que presentarà la UdL.

Una inspecció laboral que es va produir durant el mes de maig on es van entrevistar a prop de 200 becaris que cursen les beques de col·laboració en serveis i unitats (ja siguin de la convocatòria ordinària o extraordinària), els que han realitzat beques específiques, els que han realitzat beques del programa UdL per a tothom i els estudiants d’introducció a la recerca. El resultat de la inspecció indicava que una part dels becaris havin estat donats de baixa com a becaris i s’havien donat d’alta com a treballadors, ja que es considerava que excercien com a tal. Aquesta resolució no es ferma, de moment, pel recurs que presentarà la UdL.

Els becaris, per la seva banda, esperen que la situació se solucioni “com més aviat millor” i que aquest fet serveixi per poder millorar les beques “tan econòmicament, com formativament”.

S’espera que a l’octubre, tal com ens ha informat la mateixa institució, finalment la Universitat convoqui de nou les beques incorporant les millores per fer-les encara més formatives. Es confia en el fet que la resolució serà favorable per la Universitat perquè aquests dies ja hi ha hagut altres sentències a favor d’altres universitats de l’Estat.