Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

La PAH Lleida responsabilitza al Banco Popular del suïcidi d’un home durant un desnonament a Cornellà

Avatar photo

Unes cinquanta persones denuncien davant l’oficina de l'entitat bancària "la manca de polítiques socials reals que garanteixin el dret a l’habitatge”

Unes cinquanta persones s’han concentrat aquest matí davant l’oficina del Banco Popular de l’Avinguda Catalunya, convocades per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Lleida, arran de la mort d’un home de 45 anys ahir durant un desnonament a Cornellà de Llobregat. L’entitat apunta com a responsable al Banco Popular i denuncien que aquesta situació ve donada “per la manca de polítiques socials d’habitatge reals, tant a nivell de Catalunya com estatal, que garanteixin el dret a l’habitatge, que no obeeixin a especulacions i que no afavoreixin a la banca”.

L’home de 45 anys s’enfrontava ahir al seu segon desnonament, quan una comitiva judicial, acompanyada per agents dels Mossos d’Esquadra, anava a desnonar la família de l’habitatge situat a la desena planta d’un bloc de Cornellà de Llobregat. Va ser llavors quan l’home, fruit de la desesperació, va decidir acabar amb la seva vida saltant al buit des del balcó. La família era usuària del serveis socials de l’Ajuntament de Cornellà i es trobava a l’espera de rebre els ajuts de l’administració governada pel PSC, uns ajuts els quals encara no els han arribat.

Des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Lleida consideren que “aquest suïcidi és en realitat un assassinat” i exigeixen “mesures urgents que rescatin l’esperança de la gent i acabin amb tanta injustícia i patiment”. Aquest any, l’entitat ha aconseguit paralitzar uns 25 desnonaments, una xifra que s’ha vist incrementada respecte l’any passat. En aquest sentit, exigeixen al govern estatal que s’apliqui la moratòria indefinida de desnonaments a famílies en situació d’exclusió i vulnerabilitat social. També remarquen la importància de “retirar immediatament els recursos a les lleis d’habitatges autonòmiques pendents al Tribunal Constitucional”.

D’altra banda, exigeixen el tràmit i aprovació d’una llei d’habitatge que reculli tots els mecanismes “per acabar d’una vegada amb la usura dels bancs, l’especulació dels drets fonamentals i aconseguir que puguem afirma que tenim una llei que garanteix el dret a l’habitatge per tothom sense excepció”.  L’activista de la Plataforma d’Afectats de l’Hipoteca de Lleida, Henry Mora, explica que aquesta situació ve donada “per la manca de polítiques socials d’habitatge reals, tant a nivell de Catalunya com estatal, que garanteixin el dret a l’habitatge, que no obeeixin a especulacions i que no afavoreixin a la banca”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La plaça del Mercadal es converteix en un mercat antic

Notícia següent

Cs vol impulsar una campanya de civisme sobre la recollida de deposicions de gossos

Notícies relacionades