La Paeria promou la parentalitat positiva amb programes de formació familiar

El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans ha participat en la cloenda dels tallers de preservació familiar, que enguany han tingut 165 participants de diferents barris

L’Ajuntament de Lleida promou la parentalitat positiva amb programes formatius de preservació familiar, que amplien la xarxa de suport parental de les famílies lleidatanes. El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans ha participat en l’acte de cloenda dels tallers, que s’ha fet a l’Auditori Municipal Enric Granados amb el lliurament de diplomes als assistents. Enguany, 165 participants han pres part dels 17 curos organitzats. Rodamilans ha explicat que amb la coordinació d’aquests cursos es vol reforçar i capacitar els pares i les mares en el seu rol educador perquè tinguin eines per donar als seus fills i filles un entorn protector, alhora que garanteixen els seus drets com a infants a l’educació, l’oci, la cultura, etc. Per això, ha reconegut el treball que han fet les famílies, així com els educadors i les educadores en aquest acompanyament.

Diverses participants, en representació dels diferents grups, han pujat a l’escenari per agrair l’entorn d’aprenentatge i de reflexió en el qual han compartit experiències i han aprés sobre el benestar emocional. A més, han aprés, han dit, que també es pot educar divertint-se amb els seus fills i filles, no només amb serietat i control.

Els grups de preservació familiar permeten afavorir els factors familiars personals de protecció i d’adquisició d’habilitats parentals. Tots els cursos fomenten i donen suport a la superació i les competències parentals. Els programes s’adrecen especialment a aquelles famílies en situació d’especial vulnerabilitat. Des dels seus inicis, els programes han tingut molt bona acollida i la seva repercussió ha estat creixent.

Els programes que s’estan duent a terme actualment són:

-Créixer feliços en família: orientat a famílies amb infants de fins a anys.

-Aprendre junts, créixer en família:per a pares i mares i els seus fills/es amb edats d’entre 6 i 12 anys.

-Viure l’adolescència en família: dissenyat per les famílies amb fills i filles en edat adolescent.

-Programes Pilot de Lleida: projectes dissenyats pels mateixos professionals i ajustats a les necessitats concretes de cada grup.

En acabar l’acte d’avui, les famílies han pogut gaudir ‘duna exposició de fotografies relacionades amb els drets dels infants que han fet els nens i les nenes del serveis de la Xarxa de Serveis d’intervenció socioeducativa i Ciberaules de Lleida.