La Paeria ha distingit 158 empreses en 6 anys pel seu compromís solidari

La Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones ha tramitat aquest reconeixement per reconèixer i donar visibilitat al teixit empresarial lleidatà que col·labora amb les entitats del tercer sector

L’Ajuntament de Lleida ha lliurat el reconeixement d’Empresa Solidària a 158 firmes que en els darrers sis anys han mostrat el seu compromís social i han col·laborat amb entitats del tercer sector. La Paeria, a través de la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones, promou des del 2013 la convocatòria per reconèixer la contribució del sector empresarial de Lleida en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social. La seva aportació es fa mitjançant accions diverses, amb activitats socials, de cooperació o de desenvolupament de la ciutat. La convocatòria anual es fa coincidir amb el Dia Mundial de la Justícia Social, que se celebra el 20 de febrer.

Les mateixes entitats que han rebut algun tipus d’ajut durant l’any en curs, per tirar endavant algun dels seus projectes o activitats, fan les seves propostes d’Empresa solidària. L’Ajuntament ofereix aquesta plataforma perquè es pugui distingir el seu esforç i implicació públicament. Una de les prioritats és aconseguir i gestionar la complicitat social entre les entitats i el sector empresarial per aportar energia, capacitats i recursos per a la transformació social de la ciutat. El reconeixement públic de les empreses, que es fa en un acte al Saló de Sessions de la Paeria, repercuteix directament en la credibilitat i el valor del sector empresarial de Lleida i demarcació. D’aquesta manera, es mostra que la ciutat compta amb un sector empresarial que treballa per una millor societat conjuntament amb les entitats lleidatanes.

Les aliances establertes permeten implementar projectes que ajuden a endegar i donar continuïtat a accions que donen suport a persones i/o situacions de desigualtat a la ciutat. La col·laboració es materialitza ja sigui amb aportacions econòmiques, amb espècies, amb voluntariat, dedicant unes hores de l’empresa a realitzar activitats concretes en l’entitat, etc.