La Paeria de Lleida celebra el Dia Mundial de l’Aigua amb una visita guiada pel Segre

Avatar photo

Més de mig centenar de lleidatans i lleidatanes participen en la visita guiada pels tècnics municipals que recorre el marge fluvial des del Molí de Picabaix fins als Aiguamolls de Rufea, passant per la Mitjana i el Canal de Seròs

L’Ajuntament de Lleida ha commemorat aquest matí el Dia Mundial de l’Aigua, programant una ecodescoberta sobre el Segre i el seu entorn natural, amb l’objectiu de donar a conèixer els seus punts d’interès natural, històric i cultural al seu pas per Lleida i per l’Horta.

Més de mig centenar de lleidatans i lleidatanes han participat en aquesta activitat, gratuïta i oberta a tots els públics, que ha recorregut espais d’interès natural com el Molí de Picabaix, la Mitjana, el Canal de Seròs i els Aiguamolls de Rufea.

L’equip de govern de la Paeria ha portat a terme en els darrers mesos diverses mesures encaminades a la millora dels entorns naturals del riu Segre, entre ells, molt especialment, els Aiguamolls de Rufea, on els pròximament s’iniciarà la segona fase dels treballs de recuperació d’aquest espai d’interès natural, gràcies al finançament obtingut al programa Interreg POCTEFA amb fons FEDER, dins el projecte “Turisme Transfronterer Fluvial Sostenible”.

Els treballs de millora, que es completaran durant l’any 2019, permetran la construcció d’un mirador elevat a la zona boscos de tamarius, la instal·lació d’una torre de biodiversitat amb caixes-niu per a diverses espècies i una plataforma per cigonyes, la construcció d’una passarel·la que travessarà una de les basses d’aigua ja existents i la creació d’una bassa temporal d’aigua amb l’objectiu de potenciar la presència d’amfibis com granotes i gripaus a la zona.

Cal destacar que la primera fase de les obres de millora dels Aiguamolls de Rufea, ja finalitzada, ha estat encaminada a la conservació de la zona i l’ús públic de l’espai, com el control dels accessos, el reforç del talús entre els aiguamolls i el camí del riu i la prohibició de l’accés de vehicles a la zona. També s’han dut a terme actuacions encaminades a la millora dels hàbitats com la creació d’una zona de reg en el prat central, la retirada d’espècies invasores, la creació d’una zona de talussos per nidificació d’ocells i la plantada d’una cinquantena d’arbres. Finalment també s’ha arranjat el camí circular als Aiguamolls i s’ha creat un nou camí d’accés a l’observatori de la bassa gran, amb la col·locació de graons per arribar a l’observatori. S’ha construït un nou moll per a la bassa petita i un observatori a la bassa gran.

A més a més de les millores en els espais naturals del riu que s’han portat a terme recentment, cal destacar que Lleida ha desenvolupat un Pla Especial sobre el riu Segre, un document encaminat a potenciar el Segre i el seu entorn com a espai natural i de gaudi ciutadà. Lleida és una de les ciutats pioneres en disposar d’un Pla del Riu, un document estratègic elaborat per la Paeria que té per objectiu potenciar la conservació i millora dels valors naturals i històrico-culturals vinculats al riu Segre al seu pas per Lleida, amb una ordenació i gestió que afavoreixin un ús públic divers i racional, integrat amb la ciutat i l’Horta.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un ebrenc inicia un camí de 1.300 quilòmetres fins a Waterloo

Notícia següent

La Passió de Cervera inicia la temporada 2019 amb “més dinamisme i agilitat”

Notícies relacionades