La Paeria busca joves que comparteixin l’experiència de la seva estada a l’estranger

El centre Europe Direct i el Departament de Joventut cerquen exemples perquè serveixin a altres joves interessats en fer estades de pràctiques o feina

El centre Europe Direct i el Departament de Joventut de l’Ajuntament busquen exemples de joves que hagin tingut una experiència de treball, pràctiques, formació o voluntariat a l’estranger, per poder-les explicar a altres joves interessats i ajudar-los a resoldre possibles dubtes que puguin tenir. Els i les joves que vulguin compartir la seva experiència poden omplir un formulari habilitat a la nova web sobre treball i pràctiques a l’estranger, desenvolupada recentment conjuntament per aquests dos serveis de l’Ajuntament de Lleida.

Aquesta web, actualitzada i modernitzada respecte a l’anterior, recull informacions pràctiques per a totes aquelles persones interessades en fer una estada de pràctiques o de feina a l’estranger. S’estructura en diferents apartats, que inclouen programes de pràctiques en empreses, institucions i organismes; pràctiques en institucions de la UE i en altres organismes i institucions internacionals; empreses que ofereixen pràctiques; treball a l’estranger mitjançant la xarxa Eures (portal europeu de mobilitat professional) o bé webs de treball estacional arreu; altres informacions d’interès: programes de voluntariat finançat per la UE, el CV Europass, tràmits previs que caldria realitzar abans de marxar, entre altres.

També hi ha un apartat d’actualitat, on es recullen ofertes i programes de pràctiques amb termini obert per a la presentació de candidatures. Els i les joves que vulguin compartir la seva experiència poden omplir un formulari habilitat a l’apartat “Explica’ns la teva experiència” (enllaç a la pàgina web http://europedirect.paeria.cat/guiaestranger/).