La magistrada María Lucía Jiménez Márquez, nova presidenta de l’Audiència de Lleida

El Consell General del Poder Judicial l'ha triat aquest dijous, en una votació en la qual ha obtingut onze suports

0
212
Pla mitjà de la magistrada María Lucía Jiménez Márquez, nova presidenta de l'Audiència de Lleida. Imatge facilitada pel Consell General del Poder Judicial el 27 de juny de 2019

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha escollit aquest dijous a la magistrada María Lucía Jiménez Márquez com a presidenta de l’Audiència de Lleida, la qual ha obtingut onze vots. Mentre, un altre candidat, Alberto Guilaña Foix, ha aconseguit reunir deu suports. La nova presidenta va ingressar a la carrera judicial l’any 2003, va ascendir a la categoria de magistrada al 2006 i des del 2009 formava part de la Secció primera d’aquest tribunal. Anteriorment, havia sigut la titular dels jutjats de primera instància i instrucció de Cervera (2003-2006) i Figueres (2006-2008). A més, ha estat en comissió de servei als jutjats d’instrucció 1 i 3 de Lleida.

Jiménez va ingressar al cos de lletrats de l’Administració de Justícia al 1985, el qual va abandonar un cop es va iniciar a la carrera judicial. A més, ha estat tutora del programa de pràctiques universitàries a les oficines judicials entre el 1995 i 2000 i entre el 2009 i 2011. També va exercir com a tutora docent a l’àrea de Dret Procesal del curs de pràcticum de la Universitat de Lleida. La nova presidenta de l’Audiència és autora de diverses ponències sobre execució penal, a més d’altres vinculades a l’entrada i registre com a diligència d’investigació en el procés penal o el de separació i divorci en la legislació catalana i espanyola.

FER UN COMENTARI