La Diputació de Lleida posa a disposició la finca de Bonrepòs com a espai d’aprenentatge per a estudiants

Una setantena d'alumnes de la UdL i de l'escola Valldeflors de Tremp visitaran l'espai per fer diferents treballs i pràctiques relacionades amb la natura

0
529

La finca de Bonrepòs, situada al terme municipal de Gavet de la Conca (Pallars Jussà), posa les seves instal·lacions a disposició dels estudiants per tal que puguin fer treballs i pràctiques relacionades amb la natura i el medi ambient. Aquest mes d’octubre rebrà la visita d’una setantena d’alumnes procedents de dos centres educatius de Lleida i de Tremp. La finca, propietat de la Diputació de Lleida, té una extensió aproximada de 420 hectàrees i també disposa d’una casa de colònies amb capacitat per a 30 persones.

La finca de Bonrepòs actua com a centre d’informació i d’educació ambiental al qual hi pot accedir tothom i també es dedica a l’explotació agrícola amb superfícies de cereals i farratges. A més, acull el Centre d’Estudi de la Vaca Bruna, únic d’aquestes característiques a Catalunya, amb l’objectiu de mantenir i millorar la raça bruna dels Pirineus.

Per un costat, una trentena d’alumnes del Grau d’Enginyeria Forestal de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL) es desplaçaran diferents dies fins a Gavet de la Conca per recollir dades de les formacions vegetals de la zona i fer un treball pràctic com a complement dels continguts teòrics dels estudis. D’altra banda, una quarantena d’alumnes de P-4 de l’Escola Valldeflors de Tremp hi faran una jornada d’observació de la natura relacionada amb el treball de la tardor.

FER UN COMENTARI